Στο Συλλαλητηριο της ΔΕΘ θα συμμετεχει το Εργατουπαλληλικο Κεντρο Κομοτηνης

Κάλεσμα συμμετοχής

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στους ανέργους στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2023 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στη πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

Για αυτό το σκοπό θα δρομολογήσει δωρεάν λεωφορείου που θα αναχωρήσει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 13:00 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του ΕΚΚ, στα τηλέφωνα: 2531103015 & 6975530178 μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στις 14:00.

Στο κάλεσμά του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τονίζει:

«ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, χωρίς διακρίσεις, σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις, εργασία με υγεία και ασφάλεια.

Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας με πολιτικές και μέτρα πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με αύξηση στα ευρωπαϊκά επίπεδα, αποκατάσταση του συνόλου του περιεχομένου και της καθολικής δέσμευσης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και χωρίς διακρίσεις.

Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και

ψυχικής, με άμεσα συντονισμένα μέτρα.

ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ για άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας, με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία, θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης και αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας, κατάργηση των εξαιρέσεων στον κανόνα της Κυριακής αργίας. Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις.

Σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών, της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων. Εξασφάλιση της απρόσκοπτης δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εργαζομένων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.