Στο συλλαλητηριο της ΔΕΘ η ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Μεταξία Σουλιώτη: «Είναι ίσως η πιο καθοριστική χρονιά στην οποία πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τις ζωές μας»

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη ΔΕΘ που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ.

Προκειμένου να διευκολύνει μάλιστα τη μετάβαση των ενδιαφερομένων έχει προγραμματήσει την αυθημερόν δωρεάν μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη με μισθωμένο λεωφορείο. Η αναχώρηση θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ενώ η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη θα γίνει μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου.

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής 94 fm, η νέα πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, κ. Μεταξία Σουλιώτη, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής ώστε να σταλεί βροντερό μήνυμα ενάντια στη «συνολική εικόνα αποδόμησης του κρατικού μηχανισμού, αλλά και στην δια στόματος πρωθυπουργού, νομιμοποίηση μιας τάσης εκφασισμού της κοινωνίας μας».

Παράλληλα η ίδια έκανε λόγο για ένα δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας και «θα μας βρει να ψάχνουμε στις τσέπες μας για να ζεσταθούμε, για να πάρουμε τα βασικά αγαθά για την επιβίωσή μας».

«Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό να πει ο πρωθυπουργός, δεν περιμένουμε εξαγγελίες» συνέχισε η κ. Σουλιώτη, «ξέρουμε ουσιαστικά τι θα πει όσον αφορά το τι έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός από την κυβέρνηση. Έχει δώσει δείγματα εξάλλου» για να εφιστήσει την προσοχή και στις προβλέψεις του νέο νομοσχεδίου για τα εργασιακά που μπορεί μεν να αφορά τον ιδιωτικό τομέα όμως η ΑΔΕΔΥ θεωρεί πως λειτουργεί «ως πρόδρομος για να έχουμε την ίδια νομοθέτηση και για το δημόσιο».

«Είναι ίσως η πιο καθοριστική χρονιά στην οποία πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τις ζωές μας, τις οποίες μας τις παίρνουν σταδιακά εδώ και 12-14 χρόνια, σε κάθε τομέα, σε κάθε επίπεδο, με τις συνεχείς ανατιμήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης, μέσα στο ράλι της ακρίβειας, με όλη αυτή την ανεπάρκεια και τη στοχευμένη υποστελέχωση του κρατικού μηχανισμού στον τομέα αντιμετώπισης διαφόρων κρίσεων και την έλλειψη πρόληψης» τόνισε κλείνοντας η κ. Σουλιώτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.