Στο «σφυρι» απο 150 ευρω τα κατασχεμενα οχηματα του ΥΠΟΙΚ

32 Ι.Χ. αυτοκίνητα στις αποθήκες του Τελωνείου Κομοτηνής

Εκατοντάδες οχήματα, τα οποία έχουν κατασχεθεί σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Υπουργείου Οικονομικών, είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν σε αρκετά δελεαστικές τιμές την προσεχή Τετάρτη, 24 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη. Η προφορική πλειοδοτική δημοπρασία θα λάβει χώρα στην κεντρική Λαχαναγορά της συμπρωτεύουσας και συγκεκριμένα σε αίθουσα του χώρου, όπου στεγάζεται η Κρεαταγορά, και θα περιλαμβάνει την πώληση ξεχωριστά επιβατηγών και φορτηγών αυτοκίνητων για κυκλοφορία, οχημάτων για διάλυση άνω των 3,5 τόνων, καθώς επίσης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής. Στους ενδιαφερόμενους προσφέρεται η δυνατότητα να επισκεφτούν τα αυτοκίνητα στις κατά τόπους αποθήκες, προκειμένου να κάνουν τις επιλογές τους και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους ή μη στη δημοπρασία της Τετάρτης. Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται σήμερα, τη Δευτέρα και την Τρίτη, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι. 

Αντίβαρο στις δελεαστικές τιμές οι ελλείψεις και οι ανάγκες επισκευής

Διευκρινίζεται ότι τα δημοπρατούμενα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημιές, φθορές και ελλείψεις, και χρειάζονται επισκευή πριν τεθούν σε κυκλοφορία. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να τα εξετάζουν μαζί με τεχνικούς της επιλογής τους, ενώ με βάση τους όρους πώλησης, αιτήσεις για ακύρωση αγοραπωλησιών δε θα γίνονται δεκτές. Στον αντίποδα των ελλείψεων και των ενδεχόμενων αναγκών για επισκευή βρίσκονται οι σαφώς δελεαστικές τιμές εκκίνησης, που έχει καθορίσει η Επιτροπή Δημοπρασιών.
 

Συγκεκριμένα, στους πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, εντοπίζονται περιπτώσεις Ι.Χ. αυτοκινήτων, που η αρχική τους τιμή είναι μόλις 150 ευρώ. 
 
Παρατίθεται ενδεικτικά ο πίνακας με τα 32 Ι.Χ. αυτοκίνητα για κυκλοφορία, τα οποία βρίσκονται στην αποθήκη του Τελωνείου Κομοτηνής και θα αναζητήσουν ιδιοκτήτες, μαζί με εκατοντάδες άλλα, την προσεχή Τετάρτη στη δημοπρασία της Θεσσαλονίκης.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες στις δημοπρασίες

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι συμμετέχοντες στις δημοπρασίες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς επίσης να γνωρίζουν και να δηλώνουν στην Επιτροπή Δημοπρασιών το ΑΦΜ τους, την αρμόδια ΔΟΥ, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο κλπ. Επίσης, τα ποσά που αντιστοιχούν στην εγγύηση συμμετοχής στην δημοπρασίες ορίζονται ως εξής: 300 ευρώ για αυτοκίνητα προς κυκλοφορία, 100 ευρώ για οχήματα προς διάλυση, 100 ευρώ για μοτοσικλέτες προς κυκλοφορία και 50 ευρώ για δίκυκλα προς διάλυση.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.