Στο ΣΔΕ Σαπων συμβαινουν πραγματα

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής από τον αν. Καθηγητή Σπύρο Κιοσσέ

Επίσκεψη εκπαιδευτριών ενηλίκων από την Ιταλία

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών. Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Σπύρος Κιοσσές ήταν αυτός που ανέλαβε την υλοποίηση του εργαστηρίου με τη διεύθυνση του σχολείου να τον ευχαριστεί θερμά  «που μας τίμησε με την παρουσία του και την οργάνωση του εργαστηρίου και γιατί οι δραστηριότητες που επέλεξε είχαν ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή όλων των εκπαιδευομένων».

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική «επίσκεψη» στην εκπαιδευτική δομή, αφού το ΣΔΕ Σαπών αυτές τις ημέρες φιλοξενεί και 4 εκπαιδεύτριες ενηλίκων από την Ιταλία, που βρίσκονται στο Σχολείο για επιτόπια παρακολούθηση εργασίας (job shadowing).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους για την επιτόπια παρακολούθηση εργασίας στο ΣΔΕ Σαπών, οι Ιταλίδες εκπαιδεύτριες παρακολούθησαν την Τρίτη και την Τετάρτη κάποια από τα μαθήματα και τα πρότζεκτ που υλοποιεί το Σχολείο. Επίσης, την Τετάρτη οι εκπαιδευτές αλλά και αρκετοί από τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δομές στις οποίες εργάζονται οι ίδιες στο Λιβόρνο, την Πίζα, στο νησί της Έλβας και τη Λούκα καθώς και το πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζουν αλλά και τις μεθόδους διδασκαλίας που χρησιμοποιούν, με τους παρευρισκόμενους να κάνουν λόγο για μια «πραγματικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.