Στο προγραμμα EROVET συμμετεχει η Διευθυνση Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης Ροδοπης

Σκοπός του η βελτίωση και προώθηση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για νέους μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Η Γερμανία φιλοξένησε στις 20 Οκτωβρίου την τρίτη εκπαιδευτική δραστηριότητα προσωπικού καθώς καιτη τέταρτη συνάντηση της ομάδας διαχείρισης του ευρωπαϊκού προγράμματος EROVET.

Το EROVET είναι ένα ERASMUS+ πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης μαζί με το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής και σκοπός του είναι η βελτίωση και η προώθηση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για νέους μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Landkreis Osnabrück Fachdienst Bildung στο Osnabrück της Γερμανίας, και επικεντρώθηκε στον εντοπισμό επιτυχημένων πρακτικών στο σύστημα της διπλής εκπαίδευσης (Dual System) στην επαγγελματική κατάρτιση μεταξύ των εκπαιδευτικών κέντρων-σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να επισημανθούν οι εργασίες που θα παρουσιαστούν στην επόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα προσωπικού και στη συνάντηση της ομάδας διαχείρισης τον επόμενο Φεβρουάριο και Μάιο αντίστοιχα στην Ισπανία ( Lleida – Βαρκελώνη).

Συντονιστής της κοινότητας EROVET είναι η Consorci Globa Lleida, μια οντότητα οικονομικής προώθησης στην Lleida (Ισπανία).

Στο έργο συμμετέχουν πέντε κέντρα – σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης:

  • Ortaköy 80.Yıl MeslekiveTeknik Anadolu Lisesi στην Άγκυρα (Τουρκία)
  • Escola Profissional AMAR TERRA VERDE στην Vila Verde (Πορτογαλία)
  • i.i.s des ambrois στην Oulx (Ιταλία)
  • Vilnius tourism and commerce school στο Βίλνιους (Λιθουανία)
  • Institut Escola del Treball στην Lleida (Ισπανία)

καθώς και δύο τοπικές οντότητες εκπαίδευσης:

  • Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης (Ελλάδα)
  • Landkreis Osnabrück Fachdienst Bildung στο Osnabrück(Γερμανία)

Την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπροσώπησαν οι: Γιαντσόπουλος Γεώργιος, Παπαδοπούλου Ήβη, Σταθοπούλου Μαρία, Παπαδόπουλος Αναστάσιος  και Βαβούρα Ευαγγελία.

Το πρόγραμμα επιχορηγείται με πόρους του προγράμματος Erasmus + KA2 από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο εστιάζει τη δραστηριότητά του στην ανταλλαγή εμπειριών, δραστηριοτήτων, μεθοδολογιών και προγραμμάτων που θα βελτιώσουν τις ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας για τους σπουδαστές των ΕΠΑΛ, είτε με δικά τους μέσα είτε μέσω της επιχειρηματικότητας. Το EROVET στοχεύει στη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων μέσω της επαγγελματικής καθοδήγησης και της διεθνοποίησης της επαγγελματικής εμπειρίας, στην προσαρμογή των επαγγελματικών προσόντων των υποψηφίων εργαζομένων στις πραγματικές απαιτήσεις των εταιρειών, στην προώθηση ενός δικτύου κινητικότητας μαθητών που εγγυάται τη σωστή διαχείριση της πρακτικής τους στο εξωτερικό και την προσφορά εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.