Στο Προεδρικο Μεγαρο ο Παπας Φραγκισκος

Εν εξελίξει η τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, στο εσωτερικό του Μεγάρου, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Βατικανού και Ελλάδος.

Μετά την τελετή υποδοχής του Ποντίφικα θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο, και στη συνέχεια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου.

Το αεροπλάνο του Πάπα Φραγκίσκου προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 11:00

Είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται την ελληνική πρωτεύουσα, και η πρώτη επίσκεψη Πάπα στην Αθήνα μετά από το ιστορικό ταξίδι του Ιωάννη Παύλου Β’ τον Μάιο του 2001.

Ο Ποντίφικας έφτασε στην Ελλάδα αφού έχει περάσει δύο μέρες στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον Αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύπρου, Χρυσόστομο Β’ και άλλους εκπροσώπους κράτους και εκκλησίας, και όπου προσευχήθηκε με πρόσφυγες, 50 εκ των οποίων θα πάρει μαζί του στην Ρώμη.

Αργότερα σήμερα, θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο Β’, καθώς και άλλους εκκλησιαστικούς εκπροσώπους, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Λέσβο, πριν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.