Στο πλευρο του ιατρικου και νοσηλευτικου προσωπικου του Σισμανογλειου Νοσοκομειου ο Ιατρικος Συλλογος Κομοτηνης

Χρήστος Ντιάκαλης, αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κομοτηνής «Ήρθε η ώρα να συνδράμουμε όλοι και η τοπική κοινωνία να βγει αν χρειαστεί στους δρόμους»

Την απόφαση να θέσει ως μέγιστη προτεραιότητά του τη στήριξη του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στις ειδικές μονάδες και στις κλινικές που διαθέτει, έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης.
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης μέσω και της σχετικής γνωστοποίησης που απέστειλε χθες προς τα ΜΜΕ της περιοχής απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς  όλες τις δυνάμεις του τόπου για τη στήριξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας επίσης πως ως Σύλλογος «θα βρεθεί αντιμέτωπος με όλους όσους ολιγωρούν στη μέγιστη αυτή πρόκληση». 

Χρήστος Ντιάκαλης «Για εμάς, το θέμα της υγείας είναι πρώτης προτεραιότητας»

Για την απόφαση αυτή μίλησε στο ραδιόφωνο του «ΠτΘ» εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου ο κ. Χρήστος Ντιάκαλης ο οποίος, όντας γιατρός του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής, γνωρίζει εκ των έσω τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει το νοσοκομειακό  ίδρυμα της περιοχής μας.
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος  είναι μόλις ένας από τους 34 μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, αντί 60 που θα έπρεπε να είναι οργανικά. « Αποτελούμαστε από 14 επικουρικούς γιατρούς στο νοσοκομείο και άλλους 45 ειδικευόμενους  και όπως καταλαβαίνετε  τα κενά είναι τρομακτικά. Οι μόνιμοι γιατροί είναι λιγότεροι από τους μισούς και λείπουν περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται ήδη.  Για να μην πάμε στο μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή πρόβλημα που αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό,  όπου υπάρχουν 70 κενές θέσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν  από τη συνταξιοδότηση των συναδέλφων οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί».
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος βιώνοντας και στην πράξη τα αποτελέσματα της  υποστελέχωσης αυτής, όπως τόνισε ο κ.Ντιάκαλης «αποφάσισε να βγει μπροστά μαζί με τις δυνάμεις του νοσοκομείου, με όλους όσους εργαζόμαστε εκεί, γιατί ξέρουμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν το νοσοκομείο Κομοτηνής δε στηριχθεί και δεν παράξει τις υπηρεσίες που οφείλει να παράξει για το νομό μας, για τους αξιαγάπητους συντοπίτες μας, για τα παιδιά των οικογενειών που σπουδάζουν και οι γονείς τους αγωνιούν». 

«Πολύς κόσμος έχει εναποθέσεις τις ελπίδες του στην παρούσα κυβέρνηση και είμαστε σε μια φάση προσμονής»

Τα προβλήματα αυτά έχουν γίνει γνωστά και έχουν συζητηθεί κατά το παρελθόν πολλές φορές, ενώ έχουν γνωστοποιηθεί και στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας και του εν λόγω τομέα, καθώς δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι που έχουν επισκεφθεί και έχουν ακούσει δια στόματος του ίδιου του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τα προβλήματα που υφίστανται. « Οι επισκέψεις των πολιτικών προσώπων στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, έχουν  προεκλογικό χαρακτήρα συνήθως» σημείωσε ο κ.Ντιάκαλης για να υπογραμμίσει πως «η πράξη έχει δείξει ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι προβλήματα που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα. Είναι προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία 6-7 χρόνια». «Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι όλοι ζοριζόμαστε μ’ αυτή την οικονομική κρίση, αλλά ορισμένα θέματα είναι θέματα ουσίας και θέματα πρώτης προτεραιότητας» επεσήμανε για να καταλήξει πως «για εμάς, το θέμα της υγείας είναι πρώτης προτεραιότητας».   
 
«Θα έλεγα ότι για την παρούσα κυβέρνηση πολύς κόσμος έχει εναποθέσεις τις ελπίδες του σ’ αυτή και είμαστε σε μια φάση προσμονής. Κάτι θα αλλάξει μέχρι το τέλος του χρόνου, γιατί υπάρχουν κάποιες διαβεβαιώσεις, κάποιες υποσχέσεις, απομένει όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα. Το να μιλάμε καταστροφικά, ότι δεν υπάρχουν επάρκειες στο νοσοκομείο, δεν ωφελεί, ωστόσο είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης, που πρέπει να τη δούμε να παίρνει σάρκα και οστά» τόνισε ο κ. Ντιάκαλης για να υπογραμμίσει επίσης την ανάγκη κινητοποίησης και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας. 

«Είναι δικιά μας αρμοδιότητα να δώσουμε το έναυσμα για μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να γίνει στην κοινωνία της Κομοτηνής»

«Είμαι αισιόδοξος, γιατί άλλες υπηρεσίες θα είχαν κλείσει με τόσο μεγάλες ελλείψεις χρηματοδότησης και τόσο μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Το νοσοκομείο της Κομοτηνής, και αισθάνομαι περήφανος που το λέω αυτό, έχει ανθρώπους που στα δύσκολα στάθηκαν όρθιοι. Τώρα όμως πρέπει να τους συνδράμουμε όλοι» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει η τοπική κοινωνία να πάρει έντονα θέση.  Να βγει, αν είναι δυνατόν, στους δρόμους. Είναι δικιά μας αρμοδιότητα να δώσουμε το έναυσμα για μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να γίνει στην κοινωνία της Κομοτηνής, γιατί η κοινωνία της Κομοτηνής δεν πρέπει να είναι με το κεφάλι σκυμμένο και να πει ότι μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του υγειονομικού από νοσοκομεία όμορα, όπως είναι το μεγαθήριο της Αλεξανδρουπόλεως ή της Ξάνθης».
 
«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι  να στηρίξουμε το νοσοκομείο της Κομοτηνής και όχι μόνο σε προσωπικό και υποδομές, αλλά  στην επιβράβευση του ήθους και των αγώνων που έχουν δώσει οι άνθρωποι  που έχουν μείνει στις επάλξεις. Ο λαός, η τοπική κοινωνία είναι υποχρεωμένη να δώσει τα φώτα, γιατί οι τομές θα γίνουν με πολιτική βούληση και με χρήματα» κατέληξε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.