Στο πλευρο των υπαλληλων του Δημου Ιασμου η ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Τα μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος ζητούν την άμεση συνδρομή της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την πλήρη προστασία των υπαλλήλων του Δήμου Ιάσμου

Ανακοίνωση για τις απαράδεκτες και απαξιωτικές κατηγορίες, όπως τις χαρακτηρίζουν,  του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν εις βάρος των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, αλλά και εις βάρος των υπαλλήλων του Δήμου Ιάσμου εξέδωσε το νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπη της ΑΔΕΔΥ.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης καταδικάζει τις «απαράδεκτες συμπεριφορές και ενέργειες τρομοκράτησης» των υπαλλήλων και ζητούν την άμεση συνδρομή της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την πλήρη προστασία των υπαλλήλων του Δήμου Ιάσμου και σε περίπτωση μη ανάκλησης από τον Δήμαρχο όλων των παραπάνω, να εξαντλήσει η ΑΔΕΔΥ κάθε δικονομικό μέσο για να αντιμετωπιστεί αυτή η ανοίκεια επίθεση κατά των εργαζομένων του Δήμου Ιάσμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης καταγγέλλει απερίφραστα την προκλητική και αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος «ζήτησε» τις παραιτήσεις όλων των Διευθυντών, Προϊσταμένων Τμημάτων και Ειδικών Συνεργατών. Ταυτόχρονα, το Ν.Τ. δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη στους συναδέλφους Δημοτικούς Υπαλλήλους του Δήμου Ιάσμου και ζητά την κατεπείγουσα συνδρομή της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την προστασία των εν λόγω συναδέλφων στην απαράδεκτη επίθεση του Δημάρχου Ιάσμου.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής (Τετάρτη 28-9-22), ανακοίνωσε και δημοσίως ότι ζητά τις παραιτήσεις όλων των Δ/ντών και Προϊσταμένων, ενώ συγχρόνως προχώρησε σε απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους μας στον Δήμο Ιάσμου, που προσβάλλουν βάναυσα το ήθος, την τιμή και την επάρκεια τους, απειλώντας τους ταυτόχρονα με απώλεια της θέσης τους αν δεν συμμορφωθούν στις επιταγές του!

Ταυτόχρονα πέρα από κάθε νομοθετική και συνταγματική πρόβλεψη, δήλωσε ότι από 3/10/2023 θα προβεί μόνος του σε νέες τοποθετήσεις!

Την ώρα που ο Δήμος Ιάσμου, αλλά και όλοι οι Δήμοι της Ροδόπης, αλλά και οι περισσότεροι Δήμοι της Χώρας λειτουργούν με το μισό από το προβλεπόμενο προσωπικό, χάρις στην υπερπροσπάθεια και τη συνέπεια των δημοτικών υπαλλήλων, ο Δήμαρχος Ιάσμου, αντί να πρωτοστατεί στην προσπάθεια για στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, προσπαθεί με απαράδεκτα προκλητικό τρόπο, να μετακυλήσει τις ευθύνες του στους συναδέλφους μας.

Η επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στους συναδέλφους του Δήμου Ιάσμου που είναι νομίμως τοποθετημένοι σε θέσεις ευθύνης, τους οποίους καλεί να υποβάλλουν παραιτήσεις, καταδεικνύει περίτρανα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας των αυταρχικών αντιλήψεών του για τη διοίκηση του Δήμου.

Ζητούμε από το Δήμαρχο Ιάσμου να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη από τους υπαλλήλους του Δήμου Ιάσμου τους οποίους προσβάλει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, καθώς σε διαφορετική περίπτωση καλούμε την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικονομικό μέσο προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας στο Δήμο Ιάσμου που θίγεται βάναυσα, και μέσω αυτών των συναδέλφων μας θίγεται το σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.