Στο πλευρο των νοσοκομειακων γιατρων η ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

48ωρη απεργία προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για τα κενά στο ΕΣΥ

Αρωγός και υποστηρικτής των δίκαιων αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών της περιφέρειάς μας και της χώρας στέκεται η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

H ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρα κήρυξε 48ηωρη Απεργιακή κινητοποίηση για τις 29 και 30 Νοεμβρίου. Στην αιχμή των διεκδικήσεων βρίσκονται τα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, ξεχωρίζοντας τις προσλήψεις προσωπικού και τη χρηματοδότηση. 

Σε μήνυμά της η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης τονίζει πως στηρίζει τα δίκαια αιτήματά του Ιατρικού Προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ενώνει τη φωνή της με τη δική τους φωνή διεκδικώντας:

  • Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.
  • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
  • Καμία συγχώνευση και κλείσιμο τμήματος, κλινικής και νοσοκομείου.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στο μήνυμά στήριξής της αναφέρεται ειδικότερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, τονίζοντας πως στηρίζει τα πρόσθετα αιτήματα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ):

  • Για προκήρυξη και άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στην Περιφέρεια ΑΜΘ συνδυασμένη με την άμεση και δραστική αύξηση των μισθών του Ιατρικού Προσωπικού στα επίπεδα προ του 2012 για να καταστεί το ΕΣΥ ελκυστικό στους νέους Γιατρούς
  • Για μετατροπή του καθεστώτος όλων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ της ΑΜΘ σε άγονα, ώστε να καταστούν ελκυστικά για τους νέους γιατρούς με τις επόμενες προκηρύξεις κάλυψης των οργανικών θέσεων και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τραγική υποστελέχωσή του ΕΣΥ.
  • Για αποτελεσματική αντιμετώπιση των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Δράμας και της Ξάνθης , των οποίων η λειτουργία των Παθολογικών κλινικών τους βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας, ελλείψεις οι οποίες δημιουργούν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ντόμινο μετακινήσεων στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ, αποδυναμώνοντας τα Νοσοκομεία Καβάλας, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.
  • Για προστασία από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας από φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας εις βάρος του Ιατρικού Προσωπικού και για αυστηροποίηση του Νομικού Πλαισίου που αφορά την άσκηση βίας στο Νοσοκομειακό χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.