Στο πλευρο των ηλικιωμενων οι φοιτητες του TΕΦΑΑ Κομοτηνης

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Αναψυχή στην 3η ηλικία»

Ελπινίκη Νάσιου: «Έρχονταν πλημμυρισμένοι από ενέργεια και έντονη διάθεση να γυμναστούν»

 

Άννα Καραουλάνη: «Βρεθήκαμε στο πλευρό ανθρώπων που μας αντιμετώπιζαν σαν εγγόνια τους»

 
Φυσιολογικά, όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουν, παρατηρούν βαθμιαία πτώση της λειτουργικότητας των συστημάτων του οργανισμού τους με φθορές στο ανθρώπινο σώμα αλλά και στις ψυχο-διανοητικές τους ικανότητες.
 
Πολλές δε είναι και οι φορές που η ζωτικής σημασίας, για τα ηλικιωμένα άτομα, κοινωνική επαφή και επικοινωνία  με τους νέους που βρίσκονται στο οικογενειακό τους περιβάλλον, καθίσταται αδύνατη λόγω του χάσματος των γενεών.
 
 Στην παραδοχή αυτή, έρχονται να αντιταχθούν 26 φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και συγκεκριμένα της ειδικότητας «Αθλητικός Τουρισμός και Αναψυχή», με το μάθημα  «Αναψυχή στην 3η ηλικία».
 
Με προεξάρχουσα την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος κ. Ράνια Ματσούκα, στο πλαίσιο του μαθήματος, οι εν λόγω  φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με την 3η ηλικία για τρεις συναπτούς μήνες, καθώς επισκέπτονταν 2 φορές την εβδομάδα το Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, ώστε να κάνουν άσκηση σε μέλη του.
 
Ο λόγος στους ίδιους, που βρέθηκαν σε πρόσφατη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΣΕΦΑΑ ντυμένοι στα «κόκκινα», έτοιμοι  να τραγουδήσουν τα κάλαντα και να ψυχαγωγήσουν τους ηλικιωμένους.

 

Ελπινίκη Νάσιου, «Μας αντιμετώπισαν σαν παιδιά τους»

 
Η κ. Ελπινίκη Νάσιου, φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ με την  ειδικότητα «Αθλητικό Τουρισμός και αναψυχή», μίλησε για τα όσα αποκόμισε από την επαφή της με τους ηλικιωμένους, σημειώνοντας πως επρόκειτο για μια «εξαιρετική εμπειρία». «Μας αντιμετώπισαν σαν παιδιά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια, ενώ επεσήμανε την αν μη τι άλλο απρόσμενη ενέργεια που διέκρινε από πλευράς ηλικιωμένων. «Έρχονταν πλημμυρισμένοι από ενέργεια και έντονη διάθεση να γυμναστούν, τραγουδώντας και κάνοντας τις πλάκες τους» σημείωσε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τη χαρά για την ευκαιρία που της δόθηκε.

 

Άννα Καραουλάνη, «Δημιουργήσαμε κοινό κώδικα επικοινωνίας αμέσως»

 
Από την πλευρά της, η κ. Άννα Καραουλάνη, φοιτήτρια επίσης του ΤΕΦΑΑ, μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικό και επαινετικό τρόπο για τους ηλικιωμένους άλλα και για μια εμπειρία που προσέφερε οφέλη σε αμφότερους. «Βρεθήκαμε στο πλευρό ανθρώπων που μας αντιμετώπιζαν σαν εγγόνια τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η λύπη που εξέφρασαν όταν τους ανακοινώσαμε πως οι συναντήσεις δεν θα συνεχιστούν και κατά το ερχόμενο έτος» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καραουλάνη, ενώ όσον αφορά την επικοινωνία, επεσήμανε πως «βρέθηκε ευθύς ένας κοινός κώδικας που συντέλεσε τόσο στο να επιτελέσουμε σωστά το έργο μας όσο και στη διαμόρφωση ενός ευχάριστου και για τις δύο πλευρές κλίματος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.