Στο πλευρο των αστυνομικων και της τοπικης κοινωνιας και τις γιορτες η ΕΥΑΡ Ροδοπης

Με πλήθος δραστηριοτήτων αποχαιρέτησε το 2022

Δραστήρια και κατά την εκπνοή του 2022 ήταν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Στο κλίμα των ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης πραγματοποίησε εκδηλώσεις και «χειρονομίες» όχι μόνο εορταστικού περιεχόμενου, αλλά και αλληλεγγύης, με αποδέκτες τόσο τους «πρωταγωνιστές» των ημερών, τα παιδιά, τους αστυνομικούς της περιοχής, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Η εορταστική δραστηριότητα της Ένωσης ξεκίνησε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο ΤΔΑ Κομοτηνής, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, πραγματοποίησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των μελών της.

Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και κατά την διάρκεια της γιορτής, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τον χορό το παιχνίδι  με τα ξωτικά, τα φουσκωτά παιχνίδια, καθώς επίσης το συντριβάνι σοκολάτας και το μαλλί της γριάς που προσφερόταν άφθονα!

Ο χώρος των εστιατορίων του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής μετατράπηκε σε έναν τεράστιο παιδότοπο και μέσα σε εορταστικό Χριστουγεννιάτικο κλίμα, όλοι οι συμμετέχοντες έγιναν παιδιά απολαμβάνοντας με ξεγνοιασιά  ποιοτικό χρόνο με τις τρυφερές αυτές υπάρξεις που σε αντίθεση με τα περισσότερα παιδιά της γης,  θυσιάζουν στο βωμό της ασφάλειας των συμπολιτών μας την αυτονόητη ανάγκη τους για παρουσία των γονέων τους δίπλα τους κατά τις ημέρες των εορτών.

Στο τελείωμα της βραδιάς, όλα τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με τον Άγιο Βασίλη που τους μοίρασε όμορφα δώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρχιμανδρίτης πατήρ Γρηγόριος Βουλγαρίδης ως εκπρόσωπος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Διοικητής του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Πέτρος Δεμερτζίδης.

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη και δώρα για τα παιδιά άπορων οικογενειών

Ακολούθησε την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:30΄ επίσκεψη του Προεδρείου της ΕΑΥΡ στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Το Προεδρείο της Ένωσης συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στον οποίο  υπέβαλε εγκάρδιες ευχές εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσης, για μία νέα ειρηνική χρονιά γεμάτη υγεία και δύναμη ώστε ο Σεβασμιότατος να συνεχίζει το θεάρεστο έργο του.

Κατά την επίσκεψη παραδόθηκαν στον Σεβασμιότατο παιχνίδια για παιδιά άπορων οικογενειών, στα πλαίσια της αλληλεγγύης των αστυνομικών της Ροδόπης στην τοπική μας κοινωνία.

Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη και την προσφορά των δώρων, ευχόμενος υγεία, αγάπη και δύναμη για όλους τους αστυνομικούς του νομού Ροδόπης και τις οικογένειές τους, καθώς και καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά όλοι οι  αστυνομικοί για τη διασφάλιση της  ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και της χώρας μας.

Επίσκεψη στο Γηροκομείο

Αργότερα την ίδια ημέρα, το Προεδρείο της  ΕΑΥΡ, ενόψει των εορτών και της νέας χρονιάς, επισκέφθηκε το Γηροκομείο Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου του Γηροκομείου Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βασιλειάδη, αλλά και με τους τρόφιμους του Γηροκομείου.

Αφού υπέβαλε τις θερμές ευχές όλων των μελών της Ένωσης για μία νέα χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και δύναμη, στη συνέχεια παρέδωσε μία τηλεόραση για την αίθουσα αναψυχής των φιλοξενουμένων του Ιδρύματος, προσφορά της Ένωσης ως ελάχιστη ένδειξη της αγάπης και της αλληλεγγύης όλων των μελών της ΕΑΥΡ προς τους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Κομοτηνής, καθώς και ως ένδειξη αναγνώρισης και έμπρακτης στήριξης στο ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί το  Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου της πόλης μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Κομοτηνής Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βασιλειάδης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη και τη δωρεά, δήλωσε ότι αναγνωρίζει ως ιδιαίτερα σημαντικό το έργο που προσφέρουν οι αστυνομικοί της Ροδόπης στην τοπική κοινωνία και στην ασφάλεια του Νομού μας από εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους. Τέλος,  ζήτησε να μεταφερθούν οι εγκάρδιες ευχές του για υγεία και δύναμη σε όλους τους αστυνομικούς της Ροδόπης και στις οικογένειές τους.

Βράβευση σε αστυνομικούς που αποστρατεύθηκαν και παιδιά αστυνομικών

Ακολούθησε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο «Chris and Eve», εκδήλωση βράβευσης από την ΕΑΥΡ, προς τα μέλη  της: Μοσχάκη Ιωάννη, Πασχάλη Αθανάσιο, Παχούμη Ιωάννη, Σμυλάνη Χρήστο, Τσαπάρη Παναγιώτη και Τσαραφλή Κωνσταντίνο, οι οποίοι αποστρατεύθηκαν το έτος 2021 και τους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσης για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης και σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.), πραγματοποιήθηκε βράβευση των παιδιών των μελών της ΕΑΥΡ, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Σε κάθε παιδί δόθηκε έπαινος και συμβολικό χρηματικό ποσό. Συνολικά βραβεύτηκαν 17 παιδιά.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. κ. Γεώργιος Ζιώγας και ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης «Η Αγία Ειρήνη» κ. Χρήστος Μπαμπαλής.

Ευχές και γλυκά σε κάθε αστυνομική υπηρεσία της Ροδόπης

Οι εορταστικές δραστηριότητες της ΕΥΑΡ ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, όταν το Προεδρείο  της Ένωσης, ενόψει  έλευσης του νέου έτους,  επισκέφθηκε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Ροδόπης  όπου  συναντήθηκε  με τα μέλη της και αφού υπέβαλε τις ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, ευτυχία, ευημερία και δύναμη για όλους τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, μοίρασε σε κάθε Υπηρεσία από μία βασιλόπιτα και γλυκά για το καλό της χρονιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.