Στο πλευρο της μητερας για σχολικο νοσηλευτη στο 10ο Δημοτικο ο Συλλογος Γυναικων Ροδοπης

Πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο πλευρό της μητέρας, που αναγκάζεται να παραμένει έξω από το σχολείο όπου φοιτά το παιδί της που πάσχει από επιληψία λόγω έλλειψης σχολικού νοσηλευτή, στέκεται ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης. Για αυτό το λόγο μέλη του συλλόγου πραγματοποιήσαν το πρωί της Δευτέρας παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο που στεγάζει τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης διεκδικώντας άμεση τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ), καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που άνοιξε τα σχολεία και φέτος, ήδη ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, χωρίς επαρκές προσωπικό και χωρίς να πάρει κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των μαθητών και των εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

«Αντί να κάνουν μόνιμες προσλήψεις προχωρούν σε περικοπές»

Όπως τονίζει ο σύλλογος «οι ελλείψεις πολλές, βασικές και το προσωπικό ανεπαρκές, καθότι δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, αυξάνουν τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και προχωρούν στην κατάργηση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα. Μεγάλος “κόφτης” προωθείται ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς στην παράλληλη στήριξη, με το κόστος να βαραίνει την οικογένεια. Αντί να κάνουν μόνιμες προσλήψεις και να καλύψουν τα τεράστια κενά, προχωρούν σε 3μηνες(!) συμβάσεις εργασίας και περικοπές εκπαιδευτικών. Για αυτό προσλαμβάνουν καθαρίστριες ακόμα και με 3ωρες συμβάσεις(!), ενώ απολύουν χιλιάδες άλλες».

Όσο για το περιστατικό που ξεσήκωσε τη διαμαρτυρία, ο Σύλλογος καλεί την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κάλυψη του κενού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την κάλυψη των αναγκών μας!» Παράλληλα επισημαίνει πως «σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση, που θα τους δίνει χωρίς διαχωρισμούς όλα τα εφόδια για την ενήλικη ζωή. Ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες υποδομές και με το κατάλληλο εκπαιδευτικό, βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή εργασία».

Τα αιτήματα

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης απαιτεί:

  • Άμεση τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, στο οποίο φοιτά η μαθήτρια.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλα τα σχολεία.
  • Δωρεάν, επαρκή και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία και ασφαλή διανομή των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη.
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση και άμεσα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.