Στο παρεκκλησιο Κοιμησεως της Θεοτοκου στην Οργανη λειτουργησε ο Μητροπολιτης Παντελεημων

Παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής και πιστών

Στο ανακαινισμένο Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Οικισμό της Οργάνης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το πρωί της Πέμπτης, 3 Αυγούστου.
 

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη αξία του προσώπου της Κυρίας Θεοτόκου και την καταλυτική σημασία της στη Θεία Οικονομία για τη σωτηρία του ανθρώπου, προσκάλεσε δε με αφορμή τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, «για μίμηση τον τρόπου του βίου της μόνης Αγνής και Αχράντου Παρθένου, την αγάπη της για το Θεό, την υπέρβαση της αμαρτίας, την ασκητική παρθενία ώστε να γίνουμε κάλλει ωραίοι ελκύοντες την αγάπη του Ιησού και την σωτήριον χάρη του Αγίου Πνεύματος».
 

Επίσης, ευχαρίστησε τον παριστάμενο Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και όλους όσους συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επιβραβεύοντας για τον κόπο και την άρτια οργάνωση τον Εφημέριο της Ενορίας του Αράτου π. Χρήστο Αλευρά, στον οποίο απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου και τον κάλεσε να συνεχίσει την διακονία του με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση προς δόξα του Θεού και τη σωτηρία των ψυχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.