Στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα με αξιωσεις δυο παλαιστες του ΑΣ Δημοκριτειο

Προετοιμάζονται πυρετωδώς με τη βοήθεια των συναθλητών τους για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο που θα διεξαχθεί στη Γεωργία

Με δύο αθλητές θα συμμετάσχει το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων που θα γίνει στην Τιφλίδα της Γεωργίας από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.
 
Συγκεκριμένα η Αθηνά Γιαγτζόγλου στην κατηγορία 46 κιλών και ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στην κατηγορία των 50 κιλών θα ταξιδέψουν μέχρι την πρωτεύουσα της Γεωργίας για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα στην ηλικιακή τους κατηγορία, απέναντι στο μέλλον της παγκόσμιας πάλης.
 
Ο Αργύρης στις 27 Αυγούστου θα φύγει για προετοιμασία στη Γεωργία και στην Αρμενία, ενώ η Αθηνά Γιαγτζόγλου, για την οποία δεν βρέθηκε κατάλληλος χώρος, θα κάνει προετοιμασία στην Κομοτηνή, με προπονήσεις τρεις φορές την ημέρα.
Όπως τόνισε ο προπονητής του τμήματος κ. Θόδωρος Καρυπίδης, υπάρχουν αρκετές ελπίδες ότι οι αθλητές θα τα πάνε καλά, τονίζοντας πως στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Αθηνά ήταν ένα βήμα πριν το μετάλλιο, με ένα λάθος να της κοστίζει τη διάκριση.
 
«Πάντως ελπίζουμε στο καλύτερο, έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά» τόνισε ο κ. Καρυπίδης, πλέκοντας το εγκώμιο και των αθλητών του τμήματος που παρά τις καλοκαιρινές διακοπές στήριξαν αυτούς που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο με καθημερινές προπονήσεις, και συγκεκριμένα ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν, ο Τίραν Γκρηγκοριάν, ο Αντώνης Νταβγκαπόλαφ, ο Ιμπίς Νιαζή, η Μαρία Νταμουτσίδου, ο Γιάννης Βίνικ και ο Γιώργος Βαρντανιάν, που βοηθούν να παραμείνουν σε καλή φόρμα τα παιδιά και επιμένουν να ασχολούνται με το άθλημα που αγαπούν παρά τις σχολικές υποχρεώσεις που ξεκινούν εκείνη την περίοδο.
 
«Επιμένουν πάρα πολύ, και υπάρχει μεγάλη θέληση να αποδείξουν ότι είναι σε καλή φόρμα και ελπίζω να πάμε καλύτερα» τόνισε, επισημαίνοντας επίσης πως ο Αργύρης Γκρηγκοριάν ανήκει σε μικρότερη ηλικιακή κατηγορία και πήρε ειδική άδεια για να συμμετάσχει.
 
Για μια ακόμα φορά, παρόλο που οι αθλητές εκπροσωπούν όχι μόνο τη χώρα, αλλά και την πόλη μας σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν υπάρχει καμία στήριξη από τους τοπικούς φορείς, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, που τονίζει πως το τμήμα πάλης έχει επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος της αποστολής των παιδιών στη Γεωργία, μιας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πάλης έχει υποστεί μεγάλες περικοπές και πληρώνει ελάχιστο κομμάτι από το κόστος συμμετοχής στο παγκόσμιο και τίποτα από την προετοιμασία.
 
Για αυτό και ο προπονητής απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Τάσο Καραολάνη, μεγαλομέτοχο του Πανθρακικού που παρά τις δυσκολίες είναι συνέχεια δίπλα τους, όπως και στον Βασίλη και τον Παντελή Πηλικίδη που επίσης βοηθούν πολύ και συνέχεια, το Μάρκο Γραμμενίδη, το ΚΤΕΛ Κομοτηνής, τον Χρήστο Κωστάκη και τον Τάσο Γεωργιάδη, που είναι πάντα δίπλα τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.