Στο Ωδειο Μ. Συκακη στοχος ειναι παντα ο Πολιτισμος

Μικρός απολογισμός με πολλές επιτυχίες και κατορθώματα!

Έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε πραγματοποιεί το Ωδείο Μ. Συκάκη, σημειώνοντας πως «η χρονιά δε θα μπορούσε παρά να μας γεμίσει περηφάνια για όσα πέτυχαν οι μαθητές».

Μετά τη δίχρονη παύση της πανδημίας το Ωδείο σταδιακά επανήλθε σε ρυθμούς λειτουργίας και όπως εξηγεί «από τον Απρίλιο και έπειτα, μετράμε τις επιτυχίες και τα κατορθώματα των μαθητών μας και μένουμε δίπλα τους να χαιρόμαστε μαζί τους, βλέποντας να αναγνωρίζονται οι κόποι τους». 

Σταχυολογώντας μερικά από αυτά το Ωδείο παραθέτει: «Από βραβεία συμμετοχής και α’ βραβείο στο διαγωνιστικό μέρος του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, από την εισαγωγή των μαθητών μας στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και τις πολλές συναυλίες που κάναμε μέσα στον Ιούνιο, δε μπορούμε παρά να συγχαρούμε τους μαθητές μας, που με πολύ προσωπικό κόπο, θυσία και κούραση κατάφεραν να αναδείξουν τα ταλέντα τους, να αφιερώσουν χρόνο και κόπο σε μια τέχνη και πάνω απ’ όλα, να χαρούν με το μουσικό μοίρασμα που βίωσαν. Ούτως, ή άλλως, η μουσική μελέτη, είναι εξ ορισμού μοναχική. Έτσι, η δυνατότητα μοιράσματος της, είναι πάντα ο στόχος».

Δεν παραλείπει να συγχαρεί όμως «και τους γονείς, που είναι σιωπηλοί υποστηρικτές καθώς γνωρίζουν, πόσο σημαντικό είναι να δίνουν διάφορα ερεθίσματα στα παιδιά τους». Ενώ τέλος, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολύτιμους συνεργάτες του Ωδείου Μ. Συκάκη, κ». Βαργεμτζίδη Σάκη, κ. Δημητριάδη Δημήτρη, κ. Κουτσαϊμάνη Μάρα, κα Μαρκοπούλου Βάγια, κο Συκάκη Μπάμπη και κο Συρόπουλο Βασίλη σίγουρα για την αγαστή συνεργασία, αλλά περισσότερο για την φιλική και χαρούμενη ατμόσφαιρα που παρέχουν. Όλοι οι καθηγητές και οι μαθητές μας, ομορφαίνουν το χώρο μας».

Στο Ωδείο Μ. Συκάκη στόχος είναι η διερεύνηση της μουσικής, η αγάπη προς τις τέχνες και η δημιουργία μουσικών, όπως αυτοί το ονειρεύονται. Στόχος είναι πάντα ο πολιτισμός.

Η γραμματεία του Ωδείου θα παραμείνει ανοιχτή όλο τον Ιούλιο, από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μμ για εγγραφές, πληροφορίες και μουσικές συζητήσεις. Ραντεβού την 1 Σεπτεμβρίου!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.