Στο Νοσοκομειο Κομοτηνης η Επιτροπη Υγειας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Συναντήσεις με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους

«Το αφήγημα της “θωράκισης” του ΕΣΥ έχει καταρρεύσει» το συμπέρασμά της

Επίσκεψη στο Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31/03 από την Συντονίστρια και τον υπεύθυνο της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ροδόπης.

Στη συνάντηση με τη Διοίκηση και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκφράστηκε η αγωνία για τις αντοχές του ΕΣΥ σ’ αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας και η ανάγκη γενναίας ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς).

Μεταφέροντας τα συμπεράσματά της από τη συνάντηση η Επιτροπή Υγείας σημειώνει πως «στην περιοχή μας παρ’ όλο που το Σισμανόγλειο δεν αποτέλεσε αποκλειστικό νοσοκομείο covid, και είναι δυστυχώς το πιο γερασμένο νοσοκομείο πανελλαδικά, κατάφερε με την ανυπέρβλητη προσφορά όλου του υγειονομικού προσωπικού να ανταπεξέλθει στις κρίσιμες καταστάσεις της κορύφωσης της πανδημίας, αν και η όποια ενίσχυση του έγινε σχετικά αργά, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας».

«Διοίκηση και εργαζόμενοι προσπαθούν αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε όσα πρέπει, ούτε όσα μπορεί»

«Είναι κοινή διαπίστωση», συμπληρώνει, «ότι υπάρχει πλήρης αποδιοργάνωση της λειτουργίας των νοσοκομείων πανελλαδικά – με συνθήκες “ιατρικής πολέμου” – και είναι προφανής η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο διττό τους ρόλο, της φροντίδας δηλαδή των περιστατικών covid αλλά και της κάλυψης όλων των υπόλοιπων αναγκών νοσηλείας του πληθυσμού. Η Διοίκηση εδώ, σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, φαίνεται πως προσπαθεί μέσα σε αυτές τις συνθήκες να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εγγυηθεί ότι δεν θα μείνει κανένας ασθενής (με covid ή άλλο νόσημα) αβοήθητος και χωρίς αξιόπιστη περίθαλψη. Δυστυχώς η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που κάνουν παραπάνω από όσα επιτρέπουν οι αντοχές τους, κυρίως λόγω πολιτικών επιλογών και δεσμεύσεων, όχι απλώς δεν “κάνει τα πάντα” όπως ισχυρίζεται, αλλά δεν κάνει ούτε όσα πρέπει, ούτε όσα μπορεί».

Στη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που

αντιμετωπίζουν εδώ και ένα χρόνο, με κυρίαρχα την ασθένεια μεγάλου μέρους του

προσωπικού λόγω των συνθηκών του νοσοκομείου και την κούραση του προσωπικού που επιβαρύνεται με την αναστολή των αδειών τους, αλλά και την μη αναγνώριση του συνόλου του έργου που προσφέρουν, από την κυβέρνηση, με την συνεχή άρνηση να προστεθεί ο κλάδος τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Αυτό που προέχει σήμερα είναι η μάχη για τη ζωή»

Η Επιτροπή Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε ανάγκη και σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης, βασιζόμενη πάντα στις αρχές που ήδη είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ενίσχυση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας – με την ίδρυση των ΤΟ.Μ.Υ. – και την αποσυμφόρηση του υγειονομικού βάρους από το δευτεροβάθμιο σύστημα των νοσοκομείων. Και βέβαια, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι «η προγραμματική συμφωνία που είχε κάνει η προηγούμενη ηγεσία με το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος σχετικά με το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής εξασφάλιζε τον δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, κάτι που επιτηδευμένα κατάφερε να αλλάξει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, προωθώντας τις ιδεοληψίες της περί ιδιωτικοποίησης των πάντων, και κυρίως της Υγείας».

«Το αφήγημα της “θωράκισης” του ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, μια υγειονομική τραγωδία με δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ είναι σε εξέλιξη και αυτό που προέχει σήμερα είναι η μάχη για τη ζωή, η συστράτευση των πάντων για να μείνει όρθιο το ΕΣΥ και οι άνθρωποι της “πρώτης γραμμής”, η με κάθε τρόπο διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της κοινωνική συνοχής» υπογραμμίζει καταλήγοντας η Επιτροπή Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.