Στο μουσειο Καλαθοπλεκτικης του Θρυλοριου οικοτροφοι του «Ικελου»

Περιηγήθηκαν στο μουσείο από τον δημιουργό του Αντώνη Λιάπη

Το μουσείο Καλαθοπλεκτικής στο Θρυλόριο επισκέφτηκαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου οι οικότροφοι της  Ψυχοκοινωνικής Θεραπευτικής Αποκατάστασης «ΙΚΕΛΟΣ», ατόμων με νοητικές και ψυχικές διαταραχές, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Μουσείο με ξεναγό τον δημιουργό του, κ. Αντώνη Λιάπη.

Όπως μας αναφέρει και ο ίδιος:

«Αναρωτιόμουν ποια θα έπρεπε να είναι τα χαρακτηριστικά της ξενάγησης, ώστε να έχουν την ευκαιρία όπως, κάθε άλλος επισκέπτης, να αποτελέσει γι αυτούς, μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχικής και νοητικής ευχαρίστησης.

Δεν χρειάστηκαν και πολλά. Πρόκειται για υπέροχους συμπολίτες μας, οι οποίοι με επιδαψίλευσαν με θερμά λόγια, χειραψίες ακόμα και αγκαλιές. Υπέροχα πλάσματα του Θεού. Αξίζουν την αγάπη μας και τη συμπαράσταση στη κοινή μας πορεία στη ζωή.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα συνοδά στελέχη του « Ίκελου» (ψυχολόγους κ.ά.) για το θεάρεστο έργο που επιτελούν. Ήταν όλοι τους υπέροχοι.

*Συμβολικά και σε ανάμνηση της επίσκεψης, ο ανώνυμος (μέχρι χθες) αδέσποτος γάτος-συνοδός όλων των επισκεπτών του Μουσείου- θα ονομαστεί «Ίκελος».  Φαίνεται να «μοστράρει» μπροστά, στην εξωτερική φωτογραφία των επισκεπτών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.