Στο μονοπατι του Αι Γιωργη στον Αβαντα πεζοπορει ο Δρομεας Θρακης

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Συνεχίζει τις πεζοπορικές του εξορμήσεις ο Δρομέας Θράκης, αυτή τη φορά στον Άβαντα.

Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν το μονοπάτι του Άη Γιώργη που βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά του Άβαντα και της Αισύμης εκεί όπου υπήρχε ο παλιός χώρος αναψυχής.

Η διαδρομή

Συγκεκριμένα οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από την άσφαλτο που θα αφήσουν τα αυτοκίνητα και θα κινηθούν προς τον παλιό χώρο αναψυχής όπου ακολουθώντας το δασικό δρόμο θα φθάσουμε στο Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου όπου θα κάνουν και το πρώτο τους διάλειμμα.

Στη συνέχεια θα ανέβουν λίγο πιο πάνω ακολουθώντας το μονοπάτι όπου και θα κάνουν το μεγάλο τους διάλειμμα στα ερείπια ενός οικισμού που βρισκόταν στην περιοχή.

Μετά θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή για να φθάσουν στο σημείο εκκίνησης μέσα από ένα πανέμορφο μονοπάτι στο δάσος.

Πληροφορίες διαδρομής

Συνολικό μήκος γύρω στα 7 χλμ. κατάλληλη για όλες τις ηλικίες βαθμού δυσκολίας 1. Συνδυασμός δασικού δρόμου – μονοπατιού – ασφάλτου!

Σημείο συνάντησης στις 09:45 στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς.

Τελικό σημείο συνάντησης η πλατεία του χωριού του Άβαντα στις 10:00 από όπου και θα ξεκινήσουν όλοι μαζί για το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας !

Οδηγοί στη διαδρομή θα είναι ο Μιχάλης Ζεχερλής άριστος γνώστης της περιοχής και ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου Πρόεδρος της κοινότητας του Άβαντα.

Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος του Νομού Έβρου θα παρέχουν ασφάλεια και υγειονομική κάλυψη όπου χρειαστεί όπως και σε κάθε διαδρομή του Δρομέα Θράκης.

Μετά το τέλος της διαδρομής θα ακολουθήσει γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής (“Στου Ντάνι την Ταβέρνα”)

Info

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSes6sPu3qa…/viewform…

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.