Στο «μικροσκοπιο» της Μητροπολης η κοινωνικη προνοια και τα θρησκευτικα μνημεια

Σε ετοιμότητα, για την ωρίμανση μελετών και την εκτέλεση έργων τα επόμενα χρόνια

Έντονο ενδιαφέρον, που επιβεβαιώθηκε από την αυτοπρόσωπη παρουσία του Σεβασμιώτατου, κ.κ. Παντελεήμονος, στη χθεσινή 1η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, εκδηλώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής, αναφορικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, που υπόσχεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την περίοδο 2014-2020. Ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε με προσοχή τις παρουσιάσεις των εισηγητών για τους άξονες της νέας προγραμματικής περιόδου και δεν έκρυψε τη φιλοδοξία για αξιοποίηση πόρων από την τοπική εκκλησία, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του κοινωνικού της έργου, των πρωτοβουλιών της στον τομέα του πολιτισμού, και της αναβάθμισης των θρησκευτικών μνημείων της Ροδόπης, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας. 

Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων «Ευελπιστούμε η τοπική εκκλησία να αποτελέσει έναν από τους τελικούς δικαιούχους αυτού του προγράμματος»

Στους τρεις παραπάνω τομείς, στους οποίους έχει εστιάσει την προσοχή της η Μητρόπολη, υπάρχουν ήδη ή βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης οι μελέτες έργων, που ο Σεβασμιώτατος απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει στη σχετική δήλωσή του. «Συν θεώ και προϊόντος του χρόνου θα ωριμάσουν οι μελέτες και θα κατατεθούν στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας», σημείωσε, διευκρινίζοντας πως τα σχεδιαζόμενα έργα αφορούν σε όλη την έκταση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρώνειας και Κομοτηνής. «Ευελπιστούμε η τοπική εκκλησία να αποτελέσει έναν από τους τελικούς δικαιούχους αυτού του προγράμματος», σημείωσε, «με έργα που θα αφορούν και την κοινωνική πρόνοια και τον πολιτισμό, αλλά και τον θρησκευτικό τουρισμό στη Ροδόπη». «Όλοι πρέπει να ενημερωθούμε και ο καθένας από τη δική του θέση, από τον χώρο και τη ζώνη ευθύνης του, να βοηθήσει με έργα στον τόπο μας», κατέληξε, «ο οποίος και όμορφος είναι και δεν έχει να ζηλέψει από άλλους προορισμούς, ενώ διακρίνεται και μέσα από την ποιότητα των ανθρώπων του». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.