Στο “Legends of Disability” μας προσκαλει να συμμετεχουμε ο «ΠΕΡΠΑΤΩ»

1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών 19 με 21 Μαρτίου

Στο 1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών “Legends of Disability” συμμετέχει ως συνδιοργανωτής ο «ΠΕΡΠΑΤΩ», απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το “Legends of Disability” θα πραγματοποιηθεί στις 19 με 21 Μαρτίου και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την CHALLEDU-inclusion | games | education και εταίρους τους ΠΕΡΠΑΤΩ, BEST BUDDIES Ελλάδας και ΦΡΟΝΤΙΖΩ, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση και την έμπνευση ανάπηρων ατόμων όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων.

Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα, συγγενείς και φίλοι ανάπηρων ατόμων, επαγγελματίες υγείας, προσωπικοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, game designers, φοιτητές- εθελοντές, κάτοικοι της περιοχής, άλλοι ενδιαφερόμενοι. Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία με την αναπηρία από όλες τις σκοπιές. Οι συμμετέχοντας μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν πρώτοι το παιχνίδι Legends of Disability που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου, καθώς επίσης και να δημιουργήσουν όλοι μαζί νέες πρωτότυπες ιδέες παιχνιδιών βασισμένων σε Role models.

Οι ιδέες αυτές θα αποτελέσουν έμπνευση για την δημιουργία ακόμα περισσότερων παιχνιδιών με στόχους την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναπηρία και την ενδυνάμωση των ανάπηρων μέσω Role models.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα γίνει μια συνολική παρουσίαση του έργου Legends of Disability και του προγράμματος Active citizens funds. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, Βιλντάν Γιουσούφ, Σταύρο Καλλίδη, Σπύρο Νταντανίδη, Σοφία Καρκατσέλη, Γιώργο Τρίκα, Σίσσυ Βουζουκίδου, Άρη Ανδρεάδη, Κώστα Καραούζα.

Την δεύτερη και τρίτη μέρα οι συμμετέχοντες θα παίξουν το παιχνίδι Legends of Disability καθώς και άλλα παιχνίδια και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες παιχνιδιών.

Info

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα που βρίσκεται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaqa0bQk17fwXsJIGAA-p9UUK3QxCziPafWSL5PaF2kRXNzg/viewform

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.