Στο «κοκκινο» Ξανθη και Δραμα

Άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4

Στο επίπεδο 4 δηλαδή στο κόκκινο εντάσσονται από σήμερα η Ξάνθη και η Δράμα, οι οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Οι δύο περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και η περιοχή της Καστοριάς ανεβαίνουν επίπεδο μετά την προχθεσινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 2,29% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 42,8 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως, ενώ στην Περιφέρεια Ξάνθης ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 1,59% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 43 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού το αργότερο μέχρι αύριο τα οποία θα ισχύσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται και η Αργολίδα, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα και μάλιστα για αυτές τις περιοχές ανακοινώθηκαν μέτρα τύπου μίνι Lockdown. Αντίθετα βελτίωσε το επίπεδό της η Ευρυτανία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.