Στο «κοκκινο» η Καβαλα

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Στο επίπεδο 4 δηλαδή στο κόκκινο εντάσσονται από σήμερα 4 ακόμη περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Καβάλα, η οποία ανέβηκε επίπεδο ετοιμότητας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Ειδικότερα σύμφωνα με την χθεσινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στο επίπεδο ετοιμότητας 4 ανέβηκαν οι. Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα.

Ειδικότερα στην Καβάλα, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στο 3,34% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 36,9 ανά 100.000 κατοίκους.

Υπενθυμίζουμε ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Το σύνολο των υπολοίπων περιοχών της ΠΑΜ-Θ παραμένουν σε πορτοκαλί επίπεδο ετοιμότητας, στο οποίο προβλέπονται τα εξής μέτρα:

Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής

Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:

  • αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2
  • πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση
  • πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.