Στο Κεντρο Πληροφορησης Εθνικου Παρκου Οροσειρας Ροδοπης κλιμακιο της ΕΕ

Μαζί με μέλη της επιτροπής παρακολούθησης, που ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου ο ΟΦΥΠΕΚΑ υποδέχτηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, στη Δράμα,  την Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΤΠΑ και ΕΚΤ), εκπροσώπους υπουργείων και εκπροσώπους του Δήμου Δράμας, παρουσία της Διευθύντριας  Διοικητικού-Οικονομικού του ΟΦΥΠΕΚΑ, Νέλλης Εξαρχάκου. Μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΕ ήταν και ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος- Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Carsten Rasmussen.

Το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Νέστου – Βιστωνίδας και Ροδόπης (Πασχάλης Ψαλτόπουλος και Βασιλική Κονιδάρη) ξενάγησε τα μέλη της Επιτροπής στο Κέντρο Ενημέρωσης που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν δύο χρόνια, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020». Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης και τα προστατευόμενα είδη και οικοτόπους που αυτό φιλοξενεί.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης βρίσκεται στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, ένα μοναδικό παρόχθιο οικοσύστημα στην καρδιά της πόλης της Δράμας. Δημιουργήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα», η οποία παραχωρήθηκε από τον Δήμο Δράμας και αποτελεί μέρος του κτηριακού συμπλέγματος που βρίσκεται εντός του Πάρκου Αγίας Βαρβάρας.

Η διαμόρφωση του Κέντρου έγινε ακολουθώντας σύγχρονες μεθόδους παρουσίασης των εκθεμάτων και αξιοποιώντας πολυμεσικές εφαρμογές και εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, ώστε τα εκθέματα να παρουσιάζονται με διαδραστικό τρόπο στους επισκέπτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.