Στο Ικονιο οι επιχειρηματιες εστιασης εκαψαν καρεκλες και τραπεζια

Λόγω των σκληρών μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού

Οι επιχειρηματίες εστίασης που δεν μπορούσαν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους στο Ικόνιο έκαψαν καρέκλες και τραπέζια. «Δεν έχουμε πλέον τη δύναμη να αντέξουμε», δήλωσαν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που περνούν επειδή οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντέδρασαν διερωτώμενοι: «Όταν τα συνέδρια του ΑΚΡ είναι γεμάτα, είναι ο ιός επικίνδυνος μόνο στους καταστηματάρχες;»

Στο Ικόνιο, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου στο χάρτη επιδημιολογικού φορτίου που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας, επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, καφενεία δεν μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες στους πελάτες τους. Οι επιχειρηματίες που δυσκολεύτηκαν επειδή είχαν κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν γύρω από την κεντρική πλατεία και έκαψαν τραπέζια και καρέκλες.

Οι επιχειρηματίες εστίασης, δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. «Δεν έχουμε τη δύναμη πια. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χρέη μας. Πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να συλλέξουν ψήφους. Γιατί δεν έρχεται κανείς να ρωτήσει για μας;» ανέφεραν χαρακτηρίστηκα.

Οι αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους επιχειρηματίες οι οποίοι αναζητούσαν τους αρμόδιους  για να δηλώσουν τα προβλήματα τους.

250 επιχειρηματίες εστιατορίων έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους

Ο βουλευτής İYİ PARTİ Φαχρετίν Γιοκούς ύστερα από την επικοινωνία του με τους καταστηματάρχες δήλωσε «Στην πόλη μας η οποία είναι στην κόκκινη λίστα, οι επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους για περίπου 1 χρόνο και πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν να επωφεληθούν από τα οικονομικά μέτρα στήριξης. Περίπου 250 από τους καταστηματάρχες, συνθλίβονται από το χρέος και αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, πολλοί άλλοι που έχουν συσσωρεύσει χρέος πρόκειται επίσης να κλείσουν τα καταστήματά τους. Αυτοί που διοργανώνουν συνεδριάσεις αγνοούν τα προβλήματα των επιχειρηματιών, τοποθετώντας τη μοναδική ευθύνη σε αυτούς. Το κυβερνών κόμμα πρέπει να ακούσει αμέσως τα προβλήματα των επιχειρηματιών μας και να δώσει λύσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.