Στο ιδιο εργο θεατες τα παιδια του βρεφονηπιακου σταθμου του ΟΑΕΔ;

Ανησυχητική στασιμότητα στις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου μπροστά από τον σταθμό

Ο Σεπτέμβριος έφτασε, η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, αλλά τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν φέτος στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ κινδυνεύουν να βρεθούν ξανά στο ίδιο έργο θεατές, σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθήκες πρόσβασής τους στον σταθμό. Θυμίζουμε ότι η είσοδος στον πρώην βρεφονηπιακό σταθμό της Εργατικής Εστίας, που βρίσκεται κάτω από το σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», συχνά-πυκνά κατά τα προηγούμενα χρόνια μετατρεπόταν σε «οδύσσεια» για γονείς και παιδιά, εξαιτίας της κακής κατάστασης του δρόμου, που δεν ήταν ασφαλτοστρωμένος αλλά γεμάτος από λακκούβες. Το θέμα ως εφημερίδα μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν και αναδείξαμε τους κινδύνους, που ανέκυπταν καθημερινά στο συγκεκριμένο σημείο, ιδίως τις ημέρες που έβρεχε και ο δρόμος μετατρεπόταν σε βούρκο.
 
Ο δήμος Κομοτηνής προχώρησε τελικά στην προκήρυξη του έργου αποκατάστασης του δρόμου και τους τελευταίους μήνες τα συνεργεία του εργολάβου, που προέκυψε από τον διαγωνισμό, εργάζονταν στο επίμαχο τμήμα για να εξαλείψουν τις «παγίδες» και να καταστήσουν ασφαλή τη χρήση του από οχήματα και πεζούς. Όπως μας μεταφέρουν αναγνώστες μας, όμως, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στασιμότητα στις εργασίες, με αποτέλεσμα να ανακύπτει έντονη ανησυχία αναφορικά για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες μέρες οι γονείς και τα παιδιά- ιδίως στην περίπτωση εμφάνισης άσχημων καιρικών φαινομένων- κατά την πρόσβασή τους στον σταθμό. Η βασικότερη εκκρεμότητα συνίσταται στη μη ασφαλτόστρωση του δρόμου. Η εκκρεμότητα αυτή, εφόσον δεν επιλυθεί άμεσα, εγκυμονεί τον κίνδυνο με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου ο δρόμος να μετατραπεί εκ νέου σε βούρκο. Ακόμα κι αν προληφθεί όμως αυτό το ενδεχόμενο, ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες πρόσβασης των παιδιών ενόσω τα συνεργεία θα εκτελούν εργασίες στην είσοδο του σταθμού.
 
Για το παραπάνω ζήτημα απευθυνθήκαμε στον δήμο Κομοτηνής, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, με τον δήμαρχο, κ. Γιώργο Πετρίδη, να μας μεταφέρει πως η παραπάνω στασιμότητα οφείλεται στη δυσκολία προμήθειας ασφαλτικού μείγματος από τον εργολάβο και να επισημαίνει πως οι υπηρεσίες του δήμου πιέζουν για την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση των εργασιών. Αναμένουμε λοιπόν και θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την έκβαση του συγκεκριμένου ζητήματος. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.