Στο ιδιο εργο θεατες στις πλημμυρες σε Πολυανθο και Ληνο

Μεγάλες ποσότητες λάσπης για ακόμα μια φορά στην περιοχή μετά από έντονη βροχόπτωση, που έκλεισαν δρόμους και μπήκαν σε σπίτια

Ακόμα μια έντονη βροχή, παρότι όχι πολύ μεγάλη σε διάρκεια, δημιούργησε προβλήματα στους οικισμούς που γειτνιάζουν με τα καμένα δάση του περσινού Αυγούστου κυρίως σε Πολύανθο, όπου δημιουργήθηκε πρόβλημα σε πολλά σπίτια, και σε Ληνό, όπου μεγάλες ποσότητες λάσπης έκλεισαν προσωρινά το δρόμο μεταξύ του οικισμού και του Σώστη.

Το θέμα απασχολεί πολύ τους κατοίκους των οικισμών, που πλέον με την παραμικρή βροχή φοβούνται πως θα πλημμυρίσουν οι περιουσίες τους, και ζητούν μετ’ επιτάσεως να υπάρξουν έργα τόσο εντός των οικισμών, που θα βοηθήσουν όπου υπάρχουν σημειακά προβλήματα και κακοτεχνίες, αλλά κυρίως μέσα στο δάσος, ώστε να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά που καταλήγουν μέσα στους οικισμούς και στα σπίτια τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως κάτοικοι του Πολυάνθου τόνισαν πως υπάρχουν σπίτια τα οποία γέμισαν με λάσπες, τουλάχιστον στις αυλές, τρεις φορές το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα αρκετοί, τόσο στον Πολύανθο όσο και στον Ληνό, έχουν κάνει αυτοσχέδιες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, ώστε να απομακρύνεται το νερό που έρχεται από τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, σκάμμα που είχε δημιουργηθεί για την θεμελίωση σπιτιού, γέμισε με το νερό που κατέβαινε, και έπρεπε να αποστραγγιστεί.

Τον επόμενο μήνα οι παρεμβάσεις της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης

Στα σημεία με τα μεγαλύτερα προβλήματα βρέθηκαν συνεργεία του Δήμου Ιάσμου, αλλά και στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας, για να αποτιμήσουν τα ζητήματα αλλά και για να μπορέσουν να ξεκινήσουν αυτά που χρειάζεται για να αποτραπούν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.

Εκεί βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, που σημείωσε πως η έντονη βροχόπτωση, που επικεντρώθηκε στο βουνό επάνω από τους δύο οικισμούς, είχε ως αποτέλεσμα να κατέβουν πολλές φερτές ύλες με αποτέλεσμα το κεντρικό κανάλι που περνάει από τον οικισμό του Πολυάνθου,  να  φρακάρει το σημείο που είναι η γέφυρα στο κεντρικό δίκτυο και να σκορπίσει δεξιά και αριστερά.

Γενικότερα από τις φερτές ύλες που κατέβηκαν σε όλο το μήκος του βουνού υπήρξαν και πλημμυρισμένα σπίτια, τα οποία θα καταγραφούν από το Δήμο Ιάσμου.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας βρέθηκαν στο βουνό, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εκεί, και στη συνέχεια τα μηχανήματα κατέβηκαν στους οικισμούς για να βοηθήσουν και τα συνεργεία του Δήμου.

Η Περιφέρεια, σημείωσε ο κ. Ταπατζάς, θα προχωρήσει σε καθαρισμούς και παρεμβάσεις σε ρέματα και σε όσα σημεία είναι της αρμοδιότητάς της, όμως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε έργα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Θύμισε, δε, πως στους δύο μήνες που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση έχει προσπαθήσει να συνδράμει όπως μπορούν, και θα κάνουν ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες, όσο καλυτερεύει ο καιρός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.