Στο εργαστηρι του ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ το προγραμμα HealthyTown

Οι ωφελούμενοι - εργαζόμενοι της εταιρείας μαγείρεψαν μαζί με τους φοιτητές από το εξωτερικό χρησιμοποιώντας προϊόντα του εργαστηρίου ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ και άλλα τοπικά προϊόντα

Στις 28/08/2023 υλοποιήθηκε στα εργαστήρια της εταιρείας ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ η δράση master chef σε συνεργασία με τους φοιτητές από το πρόγραμμα Erasmus με τίτλο δράσης HealthyTown.

Οι ωφελούμενοι – εργαζόμενοι της εταιρείας μαγείρεψαν ελληνικές γεύσεις με προϊόντα του εργαστηρίου ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ και με τοπικά προϊόντα όπως τα τυροκομικά είδη της εταιρείας ΔΟΥΚΙΔΗΣ Ι. ΥΙΟΙ Ο.Ε.

Οι ωφελούμενοί συνεργάστηκαν κάτω από πραγματικές εργασιακές συνθήκες και στο τέλος γεύτηκαν μαζί με τους φοιτητές του προγράμματος τις δημιουργίες τους.  Όπως τονίζουν τα μέλη της ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως τα άτομα με νοητική αναπηρία όχι μόνο είναι ικανά να ενταχθούν σε εργασιακούς χώρους, αλλά και να αλληλεπιδράσουν με άτομα τυπικής ανάπτυξης ακόμα και από διαφορετικές πολιτισμικές κουλτούρες.

Σημειώνεται πως ο οργανισμός System and G πρόσφερε ως δωρεά στην εταιρεία ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ το νέο μηχάνημα Vacuum και οι φοιτητές του Erasmus εκπαιδεύτηκαν πάνω στον χειρισμό του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.