Στο δρομο ο Συλλογος Καππαδοκων και Μικρασιατων Ροδοπης

Οριστική φαίνεται να είναι η έξωσή του από το κτίριο του Παλιού Τελωνείου

Να αποχωρήσει από το κτίριο του Παλιού Τελωνείου που βρίσκεται μπροστά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κομοτηνής φαίνεται να υποχρεώνεται οριστικά ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης, μιας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας το ζήτησε πίσω για να το αξιοποιήσει οικονομικά.

Το ζήτημα ταλανίζει το Σύλλογο από το 2017, όταν και το Ταμείο ζήτησε την επιστροφή του κτιρίου, που είχε πάρει ο Σύλλογος δια παραχώρησης το 2007, σε κακή κατάσταση. Με δικά του έξοδα πραγματοποίησε επισκευές και διορθώσεις σε αυτό, ώστε να είναι έδρα του Συλλόγου, όμως το Ταμείο το ζήτησε πίσω με στόχο την εκμίσθωση, και από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας για τον Σύλλογο, με παρεμβάσεις και προς το πολιτικό προσωπικό της περιοχής ώστε να βρεθεί μια λύση για να συνεχιστεί η στέγασή του σε αυτό, μετά και τον κόπο και τους πόρους που διατέθηκαν για την αποκατάστασή του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι όποιες δικαστικές και εξωδικαστικές προσπάθειες έπεσαν και αυτές στο κενό, με αποτέλεσμα να υπάρχει απόφαση που να θεωρεί παράνομη την κατοχή του κτιρίου, που φαίνεται να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έξωση από το χώρο, μαζί με το αρχείο του Συλλόγου.

Για το θέμα εξέδωσε μια πύρινη ανακοίνωση ο Σύλλογος, στην οποία κατηγορεί την πολιτεία για αναλγησία, εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι το κτίριο θα απαξιωθεί, ενώ ευχαριστούν τόσο όσους άκουσαν το πρόβλημά τους, όσο και όσους στάθηκαν απαθείς απέναντί τους, τονίζοντας πως αποφάσεις σαν και αυτές έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Χάνεται η μάχη με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και την Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας του Στρατού όσον αφορά στο θέμα στέγασης του συλλόγου μας στο κτήριο του παλιού τελωνείο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κομοτηνής.

Από το 2017 διάφοροι φορείς (και το ίδιο το ταμείο) μας επιβεβαίωναν πως θα βρεθεί λύση που όμως δεν εμφανίστηκε!

Και εφόσον δεν βρέθηκε εξωδικαστική λύση η δικαιοσύνη αποφάνθηκε την “παράνομη” κατοχή του κτηρίου!

Ένα κτήριο που παραχωρήθηκε και δεν έγινε κατάληψη του.

Η αποκατάσταση και συντήρηση του έγινε αποκλειστικά από τα ταμεία του συλλόγου χωρίς καμία ενίσχυση από ευρωπαϊκά, κρατικά, περιφερειακά προγράμματα!

Εμείς είμαστε το οικονομικό, πολιτικό, πνευματικό, αντιεξουσιαστικό, ηθικό πρόβλημα της περιοχής!

 Ίσως σε άλλες, παλιές περιοχές της χώρας, να αποκαθίσταται το ηθικό από το νόμιμο!

Η κίνηση αυτή αποκαθιστά και δίνει λύση σε όλα αυτά που βυθίζουν αυτήν την ιδιόμορφη περιοχή πιο βαθιά στο σκοτάδι και τον αφανισμό και αυτόν τον ξεχωριστό σύλλογο στην ιστορία!

Μια ιστορία που θα λέει πως 100χρονια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή οι εξουσίες συνεχίζουν τον αφανισμό του πιο δυνατού κυττάρου του Ελληνισμού, τους Μικρασιάτες!

Οι πρόγονοι μας δεν μας έμαθαν να κινούμαστε υποχθόνια και κρυφά!

Αυτά άνηκαν σε εποχές υποδούλωσης. Μάθαμε την σκέψη μας να την εκφράζουμε φωναχτά και να ζητάμε αυτό ακριβώς που θέλουμε!

Έτσι είναι οι καθαροί άνθρωποι, οι καθαροί χαρακτήρες, οι Μικρασιάτες, οι Καππαδόκες!

Το δρόμο της προσφυγιάς τον γνωρίζουμε και δεν μας πτοεί!

Ευχόμαστε να διατηρηθεί και να μην γκρεμιστεί!

Η προσφορά είναι πολιτισμός και εμείς οι Καππαδόκες, οι Μικρασιάτες γενικότερα εδώ και 100 χρόνια έχουμε προσφέρει για την πατρίδα τα ΠΑΝΤΑ! σε αντίθεση με την πατρίδα που μας στέρησε τα Πάντα και συνεχίζει το ίδιο έργο!

Ευχαριστούμε όσους άκουσαν το πρόβλημα μας, όσους έκαναν όποιες κινήσεις μπορούσαν για να μας υπερασπιστούν, όσους στάθηκαν απαθείς στις θέσεις τους σε ακόμη ένα θέμα της περιοχής μας αλλά και σε όσους στάθηκαν απέναντι μας!

Τέτοιες αποφάσεις, τέτοιες συμπεριφορές έχουν ανάλογα αποτελέσματα!

Συγχαρητήρια κύριοι!

Συνεχίζεται…..»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.