Στο Διδυμοτειχο, 4 μερες μετα, πιαστηκαν οι δυο ληστες που σκοτωσαν ηλικιωμενο στις Σερρες

Σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων εκκρεμούσαν σε βάρος του ενός συλληφθέντα

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, η ανθρωποκτονία σε βάρος ηλικιωμένου εντός μονοκατοικίας στα Κάτω Πορόια Σερρών.
 
Σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος 2 ατόμων, ενός άνδρα 29 ετών και μίας γυναίκας 24 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 31-12-2015 δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Σερρών.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες στις 27 Δεκεμβρίου 2015, αρχικά η 24χρονη οδήγησε τον ηλικιωμένο στην οικία που διέμενε με τον 29χρονο με το πρόσχημα παραχώρησης ηλεκτρονικής συσκευής (τηλεόραση). Ακολούθως, αφού ο 85χρονος εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας, ο 29χρονος που ανέμενε κρυμμένος τον τραυμάτισε θανάσιμα με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου στην ωμοπλάτη και την χρήση σωματικής βίας. Στη συνέχεια, τα δύο άτομα αφαίρεσαν τα ρούχα του προκειμένου να βρουν χρηματικό ποσό.
 
Οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν στο Διδυμότειχο στις 30 Δεκεμβρίου από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.
 
Επιπλέον, σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσαν μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 6 ετών για διακεκριμένη κλοπή, ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης με το οποίο διατάχθηκε η αντικατάσταση με προσωρινή κράτηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί με διάταξη του κ. Ανακριτή Ξάνθης για ληστεία, και μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με την οποία του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 1 έτους, 1 μήνα και 2 ημερών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
 
Το μεταλλικό αντικείμενο (λοστός) βρέθηκε εντός της οικίας και κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. 

Δέμα ναρκωτικών κουβαλούσε 48χρονος στη Δράμα


Συνελήφθη την Τετάρτη το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 48χρονος, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή του ένα δέμα, που περιείχε μία συσκευασία με αμφεταμίνη, βάρους 11,7 γραμμαρίων και μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

«Φρουτάκια σέρβιρε» καφενείο στην Ξάνθη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο θαμώνες και ο ιδιοκτήτης

Συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερα άτομα, ηλικίας 78, 69, 32 (άνδρες) και 26 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), όπου εντόπισαν την 26χρονη προσωρινά υπεύθυνη, να έχει εγκαταστήσει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτρέποντας στον 78χρονο και τον 69χρονο, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», σε δύο από αυτούς.
 
Σημειώνεται ότι ο 32χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.