Στο χορο των κινητοποιησεων ξαναμπαινουν οι αγροτες

Μπλόκα έως τις 20 Ιανουαρίου

Δυναμικές κινητοποιήσεις ήδη από χθες έως και τις 20 Ιανουαρίου αποφάσισαν αγρότες-μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να μείνουν στα μπλόκα για όσο χρειαστεί, ενάντια στις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τον κλάδο τους. Παράλληλα απηύθυναν και κάλεσμα προς άλλους αγρότες για μαζικές κινητοποιήσεις.
 
Σε συγκέντρωση την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών και αλιείς μεταξύ των οποίων και αγρότες από τη Ροδόπη, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής.
 
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι αγρότες συμφώνησαν στην έξοδό τους με τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας, ώστε, όπως είπαν, να οδηγήσουν «σε μπλακ άουτ τη χώρα στις 20 Ιανουαρίου».
 
Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), στο Κάστρο Βοιωτίας, Νίκαια και Τέμπη.
 
Επιπλέον, αποφασίστηκε να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια και στην Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.