Στο χωριο των προγονων τους βρεθηκαν τα μελη του Συλλογου Παραδημης και Φιλων

Ξεκίνησαν τη νέα χρονιά με ολοήμερη εκδρομή στο χωριό Χρυσόλιθος της Ανατολικής Θράκης

Στην πατρογονική τους γη, τον οικισμό «Χρυσόλιθο» ή Αλτν Τας, που βρίσκεται βόρεια της Κεσσάνης και ανήκει στην Περιφέρεια της Καλλίπολης της Ανατολικής Θράκης, βρέθηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδημής και Φίλων, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν από τους τωρινούς κατοίκους του οικισμού, με τη βοήθεια των οποίων περιηγήθηκαν σε όσα παλιά σπίτια των παππούδων τους έχουν απομείνει, καθώς και τη γέφυρα, το ποτάμι, το σπίτι του δασκάλου, την εκκλησία που λειτούργησε και ως σχολείο του οικισμού.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν αναμνήσεις αλλά και αφηγήσεις των ιστοριών, κοινών σε κάποιες των περιπτώσεων, με τους σημερινούς κατοίκους του οικισμού, όπως τους τις μετέφεραν οι δικοί τους πρόγονοι.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Καρακύργιος, «με το βλέμμα στραμμένο στην παράδοση και τον χορό, ευχόμαστε τα μέλη μας να ικανοποιήθηκαν από την εξόρμηση αυτή και δεσμευόμαστε, Θεού θέλοντος, να υπάρξουν και άλλες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.