Στο Αγιο Ορος φορεις της Ροδοπης

Ευχαρίστησαν την Ιερά Κοινότητα για την έλευση της Εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστίν»

Ευρύτατη αντιπροσωπεία φορέων της Ροδόπης μετέβη σήμερα στο Άγιο Όρος, προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Ιερά Κοινότητα για την έλευση στην Κομοτηνή της Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν». Η υποδοχή της Ροδοπιτικής αποστολής έγινε στο διοικητικό κέντρο της αυτόνομης μοναστικής πολιτείας, στις Καρυές.

Με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα στην αποστολή συμμετέχουν επίσης μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Κίμωνας Λεχούδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ κ. Γιώργος Τσιγάρας, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης.

Να θυμίσουμε ότι η Κομοτηνή υποδέχθηκε την Παναγία του «Άξιον Εστίν» τον Σεπτέμβριο του 2022, σε μια ιστορική στιγμή, μεγάλης θρησκευτικής σημασίας, αφού ήταν η πρώτη έξοδος της Ιεράς Εικόνος σε πόλη της περιφέρειας, μετά τα μεγάλα αστικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Η αντιπροσωπεία των φορέων της Ροδόπης, αναμένεται να παραμείνει στο «Περιβόλι της Παναγίας» για δύο ημέρες, επιστρέφοντας την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.