Στο 1ο Γυμνασιο για το «Καταφυγιο» το βραβειο καλυτερης αφισας του 7ου Διεθνη Μαθητικου Διαγωνισμου Ταινιων Μικρου Μηκους

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Στην εκδήλωση αντιπροσωπείες 35 σχολείων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες. Στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού υποβλήθηκαν φέτος 287 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένου σχεδίου) από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, 55 κινηματογραφικές αφίσες/εξώφυλλα και 41 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις.
 
Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν βραβεία στις κατηγορίες: ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κινουμένου σχεδίου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση για ταινία, κινηματογραφικές αφίσες, βραβεία «Νοιάζομαι και δρω», βραβεία Κοινού.
 
Ανάμεσα στις βραβευθείσες ταινίες και το «Καταφύγιο», η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε το κινηματογραφικό εργαστήριο του 1ου Γυμνασίου η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «εξώφυλλα/κινηματογραφικές αφίσες» για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.