Στις πυροπληκτες περιοχες του Δημου Ιασμου το Χαμογελο του Παιδιου

Παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψή και υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης στους πληγέντες του Δήμου Ιάσμου αλλά και όποιον το έχει ανάγκη

Στον Σώστη, αλλά και σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές βρίσκεται εξειδικευμένη ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού, αποτελούμενη από νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και οδηγούς, για να προσφέρει υπηρεσίες υπέρ των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη ιατρικής και ψυχολογικής στήριξης μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τους οικισμούς του Δήμου Ιάσμου.

Αρχικά στο δημοτικό κατάστημα Σώστη, θα βρίσκονται τα κινητά Πολυϊατρεία “Ασκληπιός Ι” και “Ασκληπιός ΙΙ” κατόπιν στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Πολυάνθου του Δήμου Ιάσμου και στη συνέχεια σε περισσότερες περιοχές για την στήριξη των πολιτών , που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, όπου χρειαστεί.

Παροχή βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη

Όπως τόνισε η κ. Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια στην Βόρεια Ελλάδα για τον οργανισμό Χαμόγελο του Παιδιού, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους όλα τα προηγούμενα χρόνια με την Περιφέρεια ΑΜΘ και την ΠΕΔ ΑΜΘ, έγινε άμεσα επαφή για να εντοπιστούν οι ανάγκες και να μεταβούν στην περιοχή μας, για να βοηθήσουν όσους έχουν εμπλακεί.

Η ομάδα του «Χαμόγελου» αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, εθελοντές γιατρούς που θα στελεχώσουν τα κινητά Πολυϊατρεία “Ασκληπιός Ι” και “Ασκληπιός ΙΙ”, και θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ.

«Σήμερα ξεκινάμε από τον οικισμό του Σώστη, και τις επόμενες μέρες, βλέποντας ποιες είναι οι ανάγκες και όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε.

Στο Σώστη και όλες τις πυρόπληκτες περιοχές

Από την πλευρά της η κ. Ιωάννα Γκίκα, ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τόνισε πως θα βρίσκονται στον Σώστη αρχικά, και τις επόμενες μέρες, ανάλογα με τις ανάγκες που θα εντοπίσουν, εκεί που χρειάζονται περισσότερο.

Σημαντικό δε είναι ότι οι υπηρεσίες τους θα παρέχονται τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες, γιατί το «Χαμόγελο του Παιδιού» υποστηρίζει κάθε άνθρωπο σε κρίση σε αυτές τις συνθήκες.

Αν κάποιος δεν μπορεί να μεταβεί στους χώρους που δραστηριοποιούνται, υπάρχει η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, στην οποία μπορεί να καλέσει οποιοσδήποτε δωρεάν και ανώνυμα για να συζητήσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ή οτιδήποτε άλλο.

Επίσης τόνισε πως πέρα από αυτό το κομμάτι, σημαντική είναι και η ψυχοκοινωνική στήριξη, για αυτό και είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν και σε αυτό τον τομέα όποιον το έχει ανάγκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.