Στις καλπες οι Καθηγητες της Ροδοπης για την εκλογη των μελων τους στα υπηρεσιακα συμβουλια

Σε ΠΕΚ και ΑΕΣ οι έδρες για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Εκλογές για την εκλογή των ΠΥΣΔΕ ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ είχαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, οι οποίοι προσήλθαν μαζικά να ψηφίσουν στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.
 
Πρόκειται για την επιλογή 2 ατόμων στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Ροδόπης (ΠΥΣΔΕ) 2 για το υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας ΑΜΘ (ΑΠΥΣΔΕ) και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που συνεδριάζει στην Αθήνα.
 
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και έκλεισαν στις 5 το απόγευμα με την ψήφο των εκπαιδευτικών να διεκδικούν τέσσερις παρατάξεις στο Υπηρεσιακό συμβούλιο της Ροδόπης, αρκετά περισσότερες στην περιφέρεια ΑΜΘ και δεκάδες από όλη την Ελλάδα στο Κεντρικό Συμβούλιο.
 
Τα υπηρεσιακά συμβούλια έχουν ιδιαίτερη σημασία, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, τονίζοντας πως θα αντιπροσωπεύσουν τους συναδέρφων τους και θα είναι η φωνή τους στις υπηρεσιακές μεταβολές είτε αυτές είναι μεταθέσεις είτε αποσπάσεις είτε άσκηση άδειας ιδιωτικού έργου είτε συνάφειές μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.
 
Έτσι επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και την οικογενειακή τους ζωή, και φέτος απέκτησαν ιδιαίτερη σημασία όταν το Υπουργείο παιδείας προσπάθησε να εφαρμόσει διαδικασίες που ο ίδιος θεωρεί ότι αποδείχτηκαν λανθασμένες, αλλά οι εκπρόσωποί τους στα υπηρεσιακά συμβούλια είχαν σωστή άποψη την οποία εξέφρασαν. «Αποδεικνύεται επί του πρακτέου μετά από δύο μήνες εφαρμογής ότι εμείς είχαμε δίκιο» τόνισε.
 
 
Σύμφωνα με την καταμέτρηση, ψήφισαν 478 εκπαιδευτικοί  με πρώτη την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών  με 168, την ΑΕΣ να λαμβάνει 135, την ΔΑΚΕ 125 και τη ΣΥΝΕΚ 53, ενώ βρέθηκαν και 17 άκυρα-λευκά.
 
Τελικά στο ΠΥΣΔΕ Ροδόπης εκλέγονται από την ΠΕΚ ο κ. Γιώργος Καρυδόπουλος με 91 ψήφους και αναπληρωματικό τον κ. Μιχάλη Βασιλειάδη με 88 ψήφους, ενώ από την ΑΕΣ εκλέχτηκε ο κ. Παναγιώτης Καρακολίδης με 76 ψήφους και αναπληρωτή τον κ. Νεκτάριο Δαπέργολα με 70 ψήφους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.