Στις καλπες οι δασκαλοι της Ροδοπης

Για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Στις κάλπες για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών προσήλθαν χθες Τετάρτη 24 Μαΐου τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρείς Ιεράρχες» που πραγματοποίησαν τις εκλογές τους στην Κομοτηνή.
 
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή από μέλη του Συλλόγου, που εκλέγουν κάθε δύο χρόνια αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ η οποία πραγματοποιείται τον Ιούνιο.
 
Η θητεία των αντιπροσώπων είναι για δύο γενικές συνελεύσεις, δηλαδή για δύο χρόνια, ενώ συμμετέχουν και σε τυχόν έκτακτες γενικές συνελεύσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν στο μεσοδιάστημα για ζητήματα του κλάδου.
 
Οι αντιπρόσωποι εκλέγονται ανάλογα με τον αριθμό των ψηφισάντων, με τη Ροδόπη να στέλνει παλαιότερα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου, περισσότερους από τους έξι που είχε στείλει την προηγούμενη φορά.
 
Ελπίδα είναι πως η μείωση αυτή δεν θα συνεχιστεί, αν και γενικότερα τα μέλη του συλλόγου έχουν μειωθεί, μιας και οι αποχωρήσεις εκπαιδευτικών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τη στιγμή που δεν υπάρχουν νέοι διορισμοί.
 

Στη Γενική συνέλευση της ΔΟΕ θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, είτε αυτή αφορά δασκάλους είτε νηπιαγωγούς είτε ειδικότητες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα οικονομικά, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά και οτιδήποτε έρχεται στην εκπαίδευση.
 
Ένα από τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν σε μέγιστο βαθμό τη συνέλευση είναι η επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης κατά μία χρονιά στα μικρότερα παιδιά, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.
 
Όπως σημείωσε η κ. Βενετοπούλου, για να υποστηριχτεί αυτή η κίνηση απαιτούνται κτιριακές υποδομές, χρηματοδότηση και εκπαιδευτικούς, και αυτή τη στιγμή δεν υφίστανται σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στη Ροδόπη αυτές οι δομές. «Πού είναι τα μεγάλα κτίρια με τις αυλές και αυτές τις προδιαγραφές που χρειάζονται να έχει ένα νηπιαγωγείο για να καλύψει όλες τις ανάγκες των νηπίων; Πού είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα πρέπει να προσληφθεί για να έχουμε στα τμήματα τον μικρό αριθμό νηπίων ανά νηπιαγωγό για να μπορέσει να φανεί η δουλειά της νηπιαγωγού;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως όπως φαίνεται οι αλλαγές έρχονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.