Στις καλπες οι δασκαλοι της Ροδοπης

Για να εκλέξουν νέο ΔΣ και εκπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ - Στασιμότητα στο θέμα του πιλοτικού προγράμματος του ΙΕΠ για τα Δημόσια νηπιαγωγεία

Την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση πραγματοποίησε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρείς Ιεράρχες», με πάνω από 600 εκπαιδευτικούς να προσέρχονται στις κάλπες από τη 1.00 το μεσημέρι για να εκλέξουν το νέο ΔΣ του συλλόγου και τους εκπροσώπους τους στην ΑΔΕΔΥ Ροδόπης. 

Των εκλογών προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο Πολιτιστικό Κύτταρο, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Στέφανο Μακρυγιάννη συζητήθηκε μια πλειάδα θεμάτων που αφορά τη δημόσια εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017, το οποίο θεωρούν πως ενσωματώνει τις μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση, τα παραμένοντα κενά στα δημόσια και τα μειονοτικά σχολεία, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και τμημάτων υποδοχής, το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
 

Συζητήθηκαν επίσης οι πολιτικές που επηρεάζουν τη Δημόσια εκπαίδευση, όπως οι πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ, οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ αλλά και τοπικά θέματα, όπως η διαχείριση των κενών σε τοπικό επίπεδο, το θέμα της ξένης γλώσσας που κινδύνευσε με διακοπή και το πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα Δημόσια νηπιαγωγεία, το οποίο φαίνεται να μην προχωρά προς το παρόν.
 
Όπως είχαμε αναφέρει, ην Παρασκευή 6 Οκτωβρίου τα δύο μέλη ΔΕΠ της Επιστημονικής Ομάδας του έργου της Πράξης «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης» είχαν βρεθεί σε Κομοτηνή και Ξάνθη, όπου είχαν συνάντηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης ανταλλάχθηκαν απόψεις, με αρκετές διαφωνίες, όμως έκτοτε δεν υπήρξε καμία περαιτέρω κίνηση, παρόλο που οι πρώτοι πίνακες για αυτούς που είχαν δηλώσει συμμετοχή είχαν εκδοθεί από το ΙΕΠ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.