Στις καλπες, με το βλεμμα στραμμενο στο συνεδριο της ΟΛΜΕ, οι καθηγητες της Ροδοπης

Τους εκπροσώπους τους στο 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου στην Αθήνα, κλήθηκαν να αναδείξουν οι καθηγητές στη Ροδόπη, στις κάλπες που στήθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι, στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.
 
Την σημασία ενίσχυσης της φωνής των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Ροδόπη, τόνισαν σε δηλώσεις του, εκπρόσωποι των παρατάξεων , δεδομένου ότι το συνέδριο θα καθορίσει την εκπαιδευτική πολιτική του κλάδου για τα επόμενα 2 χρόνια ενώ θα εκλέξει και το επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ. 

Νεκτάριος Δαπέργολας «Είναι σημαντικό στο συνέδριο να εκπροσωπηθούν παρατάξεις που έχουν να κομίσουν κάτι νέο»

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης και υποψήφιος με την «Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία» Νεκτάριος Δαπέργολας, δήλωσε πως είναι σημαντικό στο συνέδριο να εκπροσωπηθούν παρατάξεις «που έχουν να κομίσουν κάτι νέο», σε μια συγκυρία που εκκρεμούν ζητήματα, όπως το βαθμολόγιο ακόμα κι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η οποία μεν καταργείται αλλά θα υπάρχει, θέματα οικονομικής φύσης αλλά και εκπαιδευτικής ουσίας. Ο κ. Δαπέργολας τόνισε ότι η ΑΕΣ ως πρώτη εκλογική δύναμη στην ΕΛΜΕ Ροδόπης είναι παρούσα, θα παραμείνει πρώτη επιδιώκοντας να διαδραματίσει δημιουργικό ρόλο στο συνέδριο τα επόμενα χρόνια.
 
Ο πρώην ειδικός γραμματέας ΟΛΜΕ και εκ νέου υποψήφιος με την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δ.Ε κ.Μιχάλης Βασιλειάδης, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, ότι η νέα συγκυβέρνηση προχωρεί σε θεσμικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, αναγνωρίζοντας ωστόσο και τις θετικές παρεμβάσεις αναφορικά με την αξιολόγηση . Πρόσθεσε δε, πως θα πρέπει να τεθούν ανάλογα, μισθολογικά, το ωράριο κι οι περιοχές μετάθεσης. Ευχήθηκε τέλος να ενισχυθεί, με την μαζική προσέλευση στις κάλπες των Ροδοπαίων καθηγητών, η δύναμη των τοπικών εκλεκτόρων που την προηγούμενη περίοδο ήταν τρεις. 

Μεταξία Σουλιώτη «Πνέει νέος άνεμος στα εκπαιδευτικά»

Από την πλευρά της, η γραμματέας της ΕΛΜΕ Ροδόπης και υποψήφια με την ΣΥΝΕΚ- που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ- κ.Μεταξία Σουλιώτη διαπίστωσε ότι « πνέει νέος άνεμος στα εκπαιδευτικά, όχι στο νομό μόνο, αλλά σε όλη την Ελλάδα», κάνοντας λόγο για την λειτουργία «πιο δημοκρατικών διαδικασιών» όπως συμβαίνει στην περίπτωση της εκλογής των διευθυντών στους συλλόγους διδασκόντων, ακόμα και στις αλλαγές στην αξιολόγηση που καταργείται καθώς είχε τιμωρητικό χαρακτήρα.
 
Από τη ΔΑΚΕ Δ.Ε η υποψήφια Μαίρη Κοσμίδου, τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης εκπροσώπησης της Ροδόπης, όχι μόνο για την ανάδειξη των παρατάξεων απόψεων αλλά και των θέσεων «που θα πρέπει να υποστηρίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτό τον ακριτικό νομό». Κάλεσε τους καθηγητές να προσέλθουν μαζικά και «να στηρίξουν αυτούς που θεωρούν ότι θα παλέψουν για την εθνική εκπαιδευτική πολιτική και για τις θέσεις ενός κλάδου ο οποίος θα είναι δυνατός κι αντίστοιχος της δύναμης που του αξίζει».
 
Στην εκλογική διαδικασία που κορυφώθηκε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, συμμετείχε κι η παράταξη ΕΣΑΚ-ΔΕΕ με υποψήφιους τους Κυριακή Πατήρη, Αικατερίνη Χαραλάμπους και Ιωάννη Στιλπνόπουλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.