Στις αγορες-στοχους της ΠΑΜΘ για την ενισχυση του τουρισμου και η Πολωνια

Σε workshop που διοργανώθηκε στην Βαρσοβία συμμετείχε ο Θ. Τσώνης

Στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, βρέθηκε η Περιφέρεια ΑΜΘ διά του εντεταλμένου Συυμβούλου Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη συμμετέχοντας στο «Greek-Polish Tourism & Gastronomy Workshop» το οποίο πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Το workshop διοργανώθηκε από την Tourism Media Events (TME), με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Πολωνία και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

Όπως εξήγησε ο κ. Τσώνης, «η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του εισερχόμενου τουρισμού από την Πολωνία, η οποία είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές για την χώρα μας. Ειδικά όμως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω της δυνατότητας πρόσβασης και μέσω του οδικού δικτύου, παρουσιάζει για τους Πολωνούς ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για το λόγο αυτό στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούμε για την ανάπτυξη του τουρισμού και αύξηση των ροών από το εξωτερικό, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε την Πολωνία στις αγορές-στόχους που θέλουμε να ενισχύσουμε, καθώς διαθέτει τεράστια δυναμική».

Όσο για το περιεχόμενο των επαφών στην Βαρσοβία ο ίδιος επεσήμανε πως «πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του workshop, δεκάδες σημαντικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, γραφεία ταξιδιών και διοργανωτές εκδηλώσεων στην Πολωνία, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της περιοχής».

«Η δράση μας αυτή» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Τσώνης, «εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της επικοινωνιακής καμπάνιας για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία έχει ως κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα». Μέσω αυτών των συναντήσεων σε workshops και εκδηλώσεις υψηλού κύρους όπως πρόσφατα η Έκθεση Philoxenia και η 9η Athens International Tourism & Culture Expo 2022, αλλά και δράσεων ενημέρωσης και τουριστικής προβολής, η καμπάνια ανανεώνει ριζικά την τουριστική εικόνα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης».

«Το μήνυμα της φιλοξενίας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και δεν σταματάμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας με επαφές και δημιουργία συνεργασιών για να προβάλουμε την περιοχή μας, να αναδείξουμε τα συγκριτικά της πλεονέκτημα και να ενισχύσουμε το τουριστικό μας προϊόν με στόχο την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας» υπογράμμισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.