Στις 5 Αυγουστου ξεκινουν οι αιτησεις για φιλοξενια μεσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικους και δημοσιους σταθμους

Πρόσκληση προς τους ωφελούμενους, τους  φορείς και τις δομές υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών απευθύνει η ΕΕΤΑΑ ως ενδιάμεσος φορέας υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Η πρόσκληση εκδόθηκε την Τετάρτη και θα πρέπει η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/8/2015.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις των φορέων υποβάλλονται ήδη από χθες και μέχρι τις 31 Ιουλίου ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων γυναικών και ανδρών θα μπορούν να υποβάλλονται από τις 5 Αυγούστους μέχρι και τις 18 Αυγούστου.

Κατά τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις οι θέσεις στους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς θα είναι περίπου 80.000 και το κόστος υπολογίζεται στα 184 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στα 184 εκατ. ευρώ και θα εξασφαλιστούν από εθνικούς πόρους 46 εκατ. ευρώ και από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ 138 εκατ. ευρώ.

ε σχέση με τα εισοδηματικά κριτήρια που απαιτούνται για να ενταχθούν οι επωφελούμενες μητέρες στο πρόγραμμα παραμένουν μεν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο η μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης θα είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης και την πτώση των εισοδημάτων οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι και οι θέσεις λιγότερες.
Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.

Εισοδηματικά κριτήρια

Το εισοδηματικό όριο για την κατοχύρωση δικαιώματος υποβολής αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα είναι το εξής:
Το οικογενειακό εισόδημα, να μην υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.
 
Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 ευρώ. Το συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα, που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη της ωφελούμενης στην παρούσα, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2015. Θα αφορά δηλαδή εισοδήματα που αποκτήθηκαν κατά το φορολογικό έτος 2014.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.