Στις 3 Ιουνιου η δημοπρασια για καντινες και ξαπλωστρες σε Αρωγη και Μεση

2.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης για τους χώρους ανάπτυξης αναψυκτηρίων και ξαπλώστρων

Στην εκμίσθωση 7 θέσεων για καντίνες, ισάριθμων για ξαπλώστρες και 2 θέσεων για μέσα αναψυχής- θαλάσσια ποδήλατα και κανό- στις παραλίες Αρωγής και Μέσης, προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής στο πλαίσιο φανερής πλειοδοτικής διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου. Για πρώτη φορά φέτος, όπως διευκρινίζει κι ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Πολιτειάδης η σχετική δημοπρασία γίνεται ξεχωριστά για καντίνες, ξαπλώστρες και για τους χώρους στους οποίους θα αναπτυχθούν τα μέσα αναψυχής, καθ’ υπόδειξη του αρμόδιου υπουργείου.
 
Η σχετική διακήρυξη προβλέπει συγκεκριμένα για την παραλία Αρωγής, τη δημοπράτηση 6 κοινόχρηστων τμημάτων αιγιαλού, 500 τετραγωνικών μέτρων το καθένα για τοποθέτηση σετ αντηλιακών ομπρελών με ξαπλώστρες. Εμβαδό 15 τετραγωνικών μέτρων θα έχουν οι χώροι όπου θα λειτουργήσουν οι καντίνες και σε 100 τ.μ αντιστοιχεί ο χώρος για τα θαλάσσια μέσα κι ειδικότερα μόνο κανό και ποδήλατα. Στην παραλία της Μέσης δημοπρατείται η εκμίσθωση μιας θέση καντίνας, εμβαδού 15 τ.μ. θέσης για ξαπλώστρες και μια θέση για κανό και θαλάσσια ποδήλατα ανάλογου με την Αρωγή εμβαδού.
 
Η τιμή εκκίνησης για τους χώρους ανάπτυξης των αναψυκτηρίων ανέρχεται σε 2.000 ευρώ. Στο ίδιο ποσό αντιστοιχεί το κατώτατο όριο προσφοράς για τις ξαπλώστρες, ενώ σε 1.000 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή εκκίνησης για τα τμήματα που έχουν προβλεφθεί για την τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
 
Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης θα έχει διάρκεια από την επομένη της δημοπρασίας μέχρι τις 30 Απριλίου του 2016. 

Δημήτρης Πολιτειάδης «Ο Δήμος Κομοτηνής από τους πρώτους δήμους που εκκίνησε τις διαδικασίες για την παραχώρηση των παραλιών Φαναρίου και Μέσης»

Της διακήρυξης, προηγήθηκε η έγκριση των όρων δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή ενώ ο τοπικός Δήμος «ήταν από τους πρώτους» που κατέθεσε αίτηση παραχώρησης ξεκινώντας τη διαδικασία που απαιτείται για τις παραλίες Φαναρίου και Μέσης, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Πολιτειάδη, στους χώρους μεταξύ των αναψυκτηρίων, ο Δήμος Κομοτηνής, με δική του δαπάνη, θα τοποθετήσει 150 ομπρέλες για την εξυπηρέτηση των λουόμενων. Επιπλέον, μεριμνά και για την ομαλή πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ σε όλο το μήκος της παραλιακή ζώνης, με κατασκευή ειδικών διαδρόμων και χημικές τουαλέτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.