Στις 25 η στις 28 Αυγουστου η ανακοινωση για τις βασεις

Εκτιμήσεις για τις "δημοφιλείς" σχολές του ΔΠΘ

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους ΑΕΙ και ΤΕΙ με την ανακοίνωση των βάσεων που αναμένεται την Παρασκευή 25 Αυγούστου ή το αργότερο τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Αυτο προβλέπει το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παδείας, την ώρα που οι επιδόσεις στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης που δεν κινήθηκενα σε υψηλό επίπεδο, αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντική πτώση τη βάση σε πολλές σχολές, η οποία όμως δεν θα είναι σημαντική στις σχολές υψηλής ζήτησης.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές αύξηση αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις στα ΤΕΙ σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες, καθώς εξασφαλίζουν πιο γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση ενώ τα Παιδαγωγικά Τμήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα έχουν άνοδο μέχρι και 1.500 μόρια.

Στις οικονομικές σχολές αναμένεται να υπάρξει νέα πτώση, την ώρα που οι πολυτεχνικές σχολές που αποτελούν μία σταθερά αγαπημένη επιλογή των υποψηφίων δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό καθώς φέτος τις διεκδικούν λιγότεροι –σε σχέση με πέρυσι- υποψήφιοι.

Σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική θα σημειώσουν πτώση με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι το εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα είναι αυτό που θα καταγράψει και τη μεγαλύτερη πτώση.

Αντίθετα, οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις βάσεις εισαγωγής και στα Παιδαγωγικά.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» παρουσιάζει εκτίμηση για το πού θα κινηθούν οι βάσεις στις δημοφιλείς σχολές όλων των πεδίων. Μεταξύ των σχολών και ορισμένες του ΔΠΘ για τις οποίες η εκτίμηση έχει ως εξής:

  • Νομική Κομοτηνής 17.510
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης 15.600
  • Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης 13.800
  • Ιατρική Αλεξανδρούπολης 18.750
  • Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης 11.800

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.