Στις 22 Απριλιου η Ολυμπιακη Φλογα στην Κομοτηνη

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου η Κομοτηνή θα υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα ως μία από τις πόλεις- σταθμούς από όπου θα περάσει στη διαδρομή της από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το Παρίσι. 

Διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κομοτηνή:

Αφετηρία από την οδό Υψηλάντου 21 στις 14:22.

Οι Λαμπαδηδρόμοι με τη σειρά που θα παραλάβουν την Ολυμπιακή Φλόγα, είναι οι εξής:

Από την οδό Υψηλάντου 1 μέχρι την Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Δημοκρίτου & Στουκόπουλου), 14:25: 1ος Λαμπαδηδρόμος Κυριάκος Μπακιρτζής- Πολεμικές Tέχνες.

Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής μέχρι την οδό Δημοκρίτου 1, 14:28: 2η Λαμπαδηδρόμος, Νικολέτα Μπάρμπα– Πάλη.

Από την οδό Δημοκρίτου μέχρι την οδό Ορφέως 21, 14:31: 3ος Λαμπαδηδρόμος, Αθανάσιος Μιμίκος – Καλαθοσφαίριση με Αμαξίδιο. 

Από την οδό Ορφέως 21 μέχρι και το Δημαρχείο της Κομοτηνής, 14:34: 4ος Λαμπαδηδρόμος, Κωνσταντίνος Μπανιώτης -Άλμα εις Ύψος.

Από το Δημαρχείο μέχρι τη συμβολή των οδών Σισμάνογλου με Ζυμβρακάκη, 15:07: 5ος Λαμπαδηδρόμος, Χαρούν Μολλά- Ποδηλασία. 

Τελετής Αφής στο Δημαρχείο Κομοτηνής στις 14:37

Τελετή Αφής Βωμού από τον Λαμπαδηδρόμο, Κώστα Μπανιώτη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Θα ακουστεί ο Ολυμπιακός ύμνος, ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα υψωθούν οι αντίστοιχες σημαίες.

Αφού ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» και εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.

Στις 15:07, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της από την Κομοτηνή προς την Αλεξανδρούπολη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.