Στις 11 Σεπτεμβριου το πρωτο κουδουνι της νεας χρονιας παρα τις εκλογες

Στην ώρα τους θα καλυφθούν τα 50 με 55 κενά στις σχολικές μονάδες της Ροδόπης - Διαβεβαιώνει ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μούχτσης

Διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν να μετατίθεται το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς σε ημερομηνία μεταγενέστερη των εκλογών ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Θεόδωρος Μούχτσης στο περιθώριο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τους επιτυχόντες της Ροδόπης.
 
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει διάταξη που να επιτρέπει την αλλαγή της ημερομηνίας των σχολικών μαθημάτων. 11 Σεπτεμβρίου λοιπόν θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία».

Παράλληλα, αναφορικά με τους φόβους που εκφράζονται ότι η νέα σχολική χρονιά θα βρει τα σχολεία της χώρας με πολλά κενά σε έμψυχο και «άψυχο» δυναμικό ο κ. Μούχτσης ξεκαθάρισε πως ήδη τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία και περιμένουν την έναρξη των μαθημάτων ώστε να διανεμηθούν στους μαθητές και πως τα κενά που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή στα σχολεία της Ροδόπης είναι περίπου 50 με 55 και αφορούν κυρίως τις ειδικότητες των μαθηματικών, φυσικών, χημικών και φιλολόγων ενώ παράλληλα ειδικότητες όπως αυτή της φυσικής αγωγής εμφανίζουν πλεόνασμα.

Παρόλα αυτά ο κ. Μούχτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως τα κενά αυτά θα καλυφθούν εγκαίρως από το υπουργείο και δεν θα υπάρξει εμπλοκή με τις εκλογές, αφού «διαπιστώνεται ότι εξαιρείται το υπουργείο παιδείας από τις διαδικασίες μη επιλογής ή μη διορισμού λόγω των εκλογών. Μόνο το υπουργείο παιδείας, δηλαδή, θα μπορέσει να προσλάβει έγκαιρα και άνετα, χωρίς το εμπόδιο των εκλογών, αναπληρωτές στην ώρα τους, στην κατεύθυνση να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα στις 11 Σεπτεμβρίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.