Στηριξη των αιτηματων των θεατρολογων των σχολειων απο τους Εκπαιδευτικους Πρωτοβαθμιας της Ροδοπης

Στο αίτημα για περισσότερους διορισμούς στα καλλιτεχνικά μαθήματα και τα μαθήματα κοινωνικών επιστημών

Την στήριξη των εκπαιδευτικών της Ροδόπης στην κινητοποίηση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) στο Υπουργείο Παιδείας μεταφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, και στο αίτημά τους για περισσότερες προσλήψεις τόσο οριζόντια στην παιδεία, όσο και ειδικότερα στα καλλιτεχνικά μαθήματα και τα μαθήματα κοινωνικών επιστημών.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον ΠΕΣΥΘ, παρατηρούν ακόμα και σήμερα υποβάθμιση και εξοβελισμό αυτών των μαθημάτων από το σχολικό πρόγραμμα με την εφαρμογή του νόμου 4692/20, τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών και τους μηδενικούς διορισμούς που πρόκειται να γίνουν φέτος και στις καλλιτεχνικές ιδιότητες και αλλού.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, οι ειδικότητες των καλλιτεχνικών μαθημάτων βλέπουν για ακόμα μια φορά με το μικροσκόπιο τον αριθμό των μόνιμων διορισμών ενώ η ειδικότητα των θεατρολόγων θα έχει 0 διορισμούς.

Θεωρούν δε πως η ανυπαρξία οργανικών θέσεων για ειδικότητες και η μη διάθεση της κυβέρνησης να συντάξει νέες, έχει ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί αυτοί να πετιούνται από το δημόσιο σχολείο χρόνο με το χρόνο, ενώ καταγγέλλουν το σύστημα του προσοντολογίου.

Για αυτό και στην κινητοποίηση τους απαίτησαν να πάρει πίσω το ΥΠΑΙΘ τις αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου και να επανέλθουν όλες οι ώρες αντίστοιχων μαθημάτων που καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. θεατρική αγωγή), κατάργηση του νόμου Κεραμέως 4692/20 και του προσοντολογίου του νόμου Γαβρόγλου, να μην εξοστρακιστούν μαθήματα και ειδικότητες, μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο, αλλά και την κατάργηση όλου το νομοθετικού πλαισίου της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τους διορισμούς, και να μην υπάρξει σκέψη για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, και οι διορισμοί να γίνουν αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.