Στηριξη στους σπουδαστες της ΕΠΠΑΙΚ Σαπων απο την ΠΑΜΘ

Για την μη περίληψή τους στον φετινό πίνακα αναπληρωτών λόγω αλλαγής των προθεσμιών

Επιτροπή, η οποία θα συντάξει ψήφισμα στήριξης των σπουδαστών του προγράμματος του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών αποτελούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, την επικεφαλή της παράταξης Οικολογία Αλληλεγγύη, η οποία έφερε και το θέμα στο περιφερειακό Συμβούλιο, κ. Κατερίνα Γεροστεργίου. τον κ. Κωνσταντίνο Βενετίδη και τον κ. Μουλατζά Ταρκάν, ο οποίος είναι και σπουδαστής σε αυτή, όρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ που συζήτησε το θέμα την Τρίτη 30 Μαΐου.
 
Η ΑΣΠΑΙΤΕ, συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες των Προπτυχιακών της Τμημάτων, οργανώνει και υλοποιεί αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, διάρκειας δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων, παιδαγωγικής κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ). Στους σπουδαστές/τριες του ΕΠΠΑΙΚ, απονέμεται το προβλεπόμενο Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, μετά από αξιολόγηση σε έντεκα Θεωρητικά Μαθήματα,  σε Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας  και σε Πτυχιακή Εργασία.
 
Όπως ανέφερε η κ. Γεροστεργίου, η ΕΠΠΑΙΚ Σαπών έχει 200 σπουδαστές από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά, όμως για πρώτη φορά με την ολοκλήρωση της χρονιάς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πτυχίο τους για να λάβουν την ανάλογη θέση στον πίνακα αναπληρωτών.
 

Και αυτό γιατί η προκήρυξη για τον πίνακα αναπληρωτών άνοιξε τον Απρίλιο, ενώ άνοιγε κάθε χρόνο τον Ιούνιο.
 
Οι σπουδαστές θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί και έχουν στείλει επιστολές προς τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας όταν ανοίξουν οι πίνακες για να ορίσουν τις περιοχές που επιθυμούν να καταθέσουν το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ που έχουν λάβει.
 
Τα προηγούμενά χρόνια, σημείωσε,  υπήρχε μια πάγια τακτική να παίρνουν βεβαίωση ότι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους προκειμένου να αναγνωριστεί η παιδαγωγική επάρκεια της ΑΣΠΑΙΤΕ, όμως φέτος δεν γίνεται για αυτό και έχουν στείλει τις επιστολές, ενώ η κ. Γεροστεργίου ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης στους σπουδαστές.
 
Εξέφρασε δε την άποψη ότι η δυσαρέσκεια των μαθητών για αυτή την εξέλιξη κινδυνεύει να επηρεάσει αρνητικά την περιοχή, μιας και μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον αριθμό των φοιτητών.
 
Την άποψη της κ. Γεροβασίλη στήριξε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος σημείωσε πως θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα ώστε να μην υποβαθμιστεί, και μαζί της η περιοχή των Σαπών, και πως τα δικαιώματα των σπουδαστών θα πρέπει να στηριχθούν
 
Πρότεινε δε να ζητηθεί τροπολογία από το αρμόδιο Υπουργείο, η οποία θα αποκαταστήσει την αδικία για τους σπουδαστές του ΕΠΠΑΙΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.