Στηριξη στους εργαζομενους του Σισμανογλειου

Από τον Ιλχάν Αχμέτ και τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η γνωστοποίηση της μετάταξης 13 νοσηλευτών από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, γεγονός που συνεπάγεται την περαιτέρω συρρίκνωση του δυναμικού του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης. Μετά την ανακοίνωση κινητοποιήσεων από πλευράς των εργαζομένων του νοσοκομείου, το παζλ των αντιδράσεων έρχονται να συμπληρώσουν δύο ακόμη δηλώσεις στήριξης προς τους εργαζομένους, η μεν από το ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και η δε από τον υποψήφιο βουλευτή του Ποταμιού κ. Ιλχάν Αχμέτ. 

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πρακτικές που είναι έξω από την λογική και τις πολιτικές αξίες της Αριστεράς και πιο συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ»

Την αναστολή των μετατάξεων, που διενεργήθηκαν μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ζήτησε με επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ζητώντας την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στις μετατάξεις στις παραμεθόριες περιοχές, τονίζοντας δε ότι και η Κομοτηνή ανήκει στην παραμεθόριο.  Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις μετατάξεις νοσηλευτών από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Μέσα σε προεκλογικό μάλιστα χρόνο. Οι μετατάξεις αυτές πλήττουν ακόμη περισσότερο το νοσοκομείο μας και επιβαρύνουν ακόμη παραπάνω τους εναπομείναντες εργαζόμενους. Είναι πρόδηλο ότι ζητάμε τόσο την αναστολή των μετατάξεων όσο και την ισχυρή δέσμευση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δεν θα γίνουν άλλες. Ταυτόχρονα ζητούμε το πάγωμα του μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου που ισχύει για τις μετατάξεις στις παραμεθόριες περιοχές από το 2013. Επισημαίνουμε για όσους το λησμονούν ότι και η Ροδόπη είναι ασφαλώς παραμεθόρια περιοχή. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πρακτικές που είναι έξω από τη λογική και τις πολιτικές αξίες της Αριστεράς και πιο συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ». 

Ιλχάν Αχμέτ «Καταγγέλλω τον μικροκομματικό καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του αρμόδιου υπουργού, για τις απαράδεκτες μετατάξεις προσωπικού»

Την αμέριστη στήριξή του προς τους εργαζομένους του νοσοκομείου εξέφρασε ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι κ. Ιλχάν Αχμέτ, κατηγορώντας ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ και τον απερχόμενο υπουργό Υγείας για «μικροκομματικά» παιχνίδια. Ο κ. Ιλχάν έκανε λόγο και για τη χρόνια καθυστέρηση της ανέγερσης νέου νοσοκομείου, υποσχόμενος ότι σε περίπτωση εκλογής του, αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα σχέδια στην ατζέντα του. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του αναφέρει:
 
«Εκφράζω την αμέριστη στήριξή μου στο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής, οι αγώνες του οποίου αποτελούν την τελευταία ελπίδα ύπαρξης και λειτουργίας του πολύπαθου νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Παράλληλα, θέλω να καταγγείλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον μικροκομματικό καιροσκοπισμό της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του καθ΄ ύλην αρμόδιου υπουργού, για τις απαράδεκτες μετατάξεις προσωπικού που υπονομεύουν την ορθολογική του λειτουργία.
 
Κανείς όμως από το πολιτικό προσωπικό των παλαιών κομμάτων, δεν μπορεί να υποκρίνεται σήμερα ότι έκανε το καθήκον του για το νοσοκομείο της Κομοτηνής. Χρόνια τώρα, σειρά λαθών, παλινωδιών και ημιτελών, εντέλει, πρωτοβουλιών, αναστέλλουν συνεχώς την οφειλόμενη ενέργεια ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, που αποτελεί καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Ροδόπης. Δεσμεύομαι, ότι εφόσον με τιμήσουν οι συμπολίτες μου και εκλεγώ βουλευτής, πρώτιστο και μόνιμο μέλημά μου θα είναι η αποκατάσταση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στον χώρο της δημόσιας υγείας στο νομό Ροδόπης, που αποτελεί το αποκούμπι και την ελπίδα όλων των συμπολιτών μου, αλλά κατά βάση των μη προνομιούχων αυτού του τόπου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.