Στηριξη απο το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ στις αντιδρασεις για την κεραια κινητης τηλεφωνιας στην Αλεξανδρουπολη

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην τοποθέτησή της πλησίον σχολικού συγκροτήματος

Το ψήφισμα εκπαιδευτικών και γονέων των παιδιών που φοιτούν στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Αλεξανδρούπολης υιοθέτησε την Τρίτη 1 Αυγούστου το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, μετά από αίτημα εκπροσώπων τους που παρέστησαν στη συνεδρίαση.
 
Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι, πριν από κάποιo διάστημα διαπιστώθηκε πως σε πολυκατοικία, στην οδό Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη, τοποθετήθηκε σταθμός κινητής τηλεφωνίας υπό μορφή καμινάδας, και για αυτό πήραν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν όλους τους αρμόδιους για την τοποθέτηση της κεραίας, μιας και το θέμα αποτελεί φλέγον για αυτούς, έχοντας αποφασίσει, αν δεν λυθεί μέχρι την αρχή της σχολικής χρονιάς, να απέχουν από τον αγιασμό του Σεπτεμβρίου στα σχολεία.
 
Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε έχει ως εξής:
 
«Εμείς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη, δηλαδή δίπλα στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Αλεξανδρούπολης.
 
Παρόλο που η τοποθέτηση της κεραίας έγινε με τη σχετική άδεια της Επιτροπής Ελέγχου Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), εν τούτοις δηλώνουμε την ανησυχία μας ότι η εκπομπή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία, τόσο των παιδιών μας όσο και των περιοίκων, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας που να πιστοποιεί το αντίθετο.
Επιπρόσθετα υπάρχει επί αυτού, η σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εμπεριστατωμένες μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφορικά με την επικινδυνότητα και τις βλάβες που προκαλεί στην ανθρώπινη υγεία η εκπομπή τέτοιων κεραιών.
Συντασσόμαστε απόλυτα με τους κατοίκους της περιοχής:
1. Υπέρ της άμεσης απόσυρσης της προαναφερόμενης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
2. Τη μη συμμετοχή των παιδιών μας στον αγιασμό του Σεπτεμβρίου στα σχολεία μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.