Στηριξη απο το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης ζητησε ο Ενιαιος Συλλογος Δημοτικων Υπαλληλων Ροδοπης

Στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

Την πεποίθησή τους για την ικανότητα των Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Κομοτηνής, εξέφρασαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, με τα περισσότερα όμως να αποφεύγουν να πάρουν θέση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης και του Δημάρχου Ιάσμου κ Οντέρ Μουμίν.

Αφορμή για αυτή την τοποθέτηση ήταν το αίτημα του Προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου κ. Δημήτρη Μάγγα, ο οποίος στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε το λόγο και αφού περιέγραψε τα όσα έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες, που κατέληξαν στην ανταλλαγή μηνύσεων με τον κ. Μουμίν, ζήτησε αφενός μεν την συμπαράστασή τους, αλλά και να πάρουν θέση για τις δηλώσεις του Δημάρχου, ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι ανάξιοι και ανεπαρκείς.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, σημείωσε πως τέτοιου είδους συμβάντα είναι απαράδεκτα, δεν πρέπει να συμβαίνουν και πως δεν υπάρχει αμφισβήτηση ως προς την ικανότητα και την αποδοτικότητα των υπαλλήλων στο Δήμο Κομοτηνής. Ακόμα και αν υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά, σημείωσε, η συλλήβδην καταδίκη δεν είναι πρέπουσα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Προσεκτικές» στην τοποθέτησή τους συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση

Παρόλο που όσοι πήραν το λόγο ήταν ξεκάθαροι για την ικανότητα και την αποδοτικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων τόσο ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γραβάνης απέφυγαν να τοποθετηθούν για την διαμάχη μεταξύ του Ενιαίου Συλλόγου και του κ. Μουμίν.

Ο κ. Γκαράνης σημείωσε πως οι αιρετοί εκλέγονται από τους πολίτες για να βοηθήσουν την λειτουργία τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης και να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά τους. Αυτό τον στόχο πιστεύει πως έχουν οι υπάλληλοι, και η συνεργασία των δύο μερών δίνει τη δυνατότητα να γίνεται καλύτερη η καθημερινότητα του πολίτη.

Οι προσπάθειες στο Δήμο Κομοτηνής, τόνισε, είναι συνεχής για να είναι η συνεργασία ομαλή και να ξεπερνούνται τα όποια προβλήματα τυχόν δημιουργούνται, ενώ για το θέμα του Δήμου Ιάσμου, σημείωσε πως για όσα έχουν γίνει θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της Σύμπραξής Προοπτικής κ. Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος τόνισε πως και από την θέση του ως αντιπολίτευση υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία, και οι υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτόν.

Πιο επιθετική η ελάσσονα αντιπολίτευση

Πιο επιθετικοί αφορά τις πράξεις του Δημάρχου Ιάσμου ήταν οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με τον κ. Κώστα Καραϊσκο του Σπάρτακου να επισημαίνει πως η παράταξή τους ήδη πριν τα συμβάντα με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους είχε εκδώσει ανακοίνωση για την τοξικότητα σε όλα τα επίπεδα που παρατηρείται στο Δήμο Ιάσμου. Τόνισε δε πως τα δικαστήρια με τους εργαζόμενους είναι πρόβλημα, και αναρωτήθηκε αν θα μπορούσαν οι Δήμαρχοι της Ροδόπης ή όλης της ΑΜΘ να παρέμβουν σε προσωπικό επίπεδο στο συνάδερφό τους για να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα.

Την αντίθεση της παράταξής της στην αυταρχική, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά του Δημάρχου, που δεν έχει θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση εξέφρασε η κ. Ελένη Λαφτσή από την Πολη-τική Ανατροπή, αναρωτώμενη γιατί δεν υπήρξαν διαδικασίες για το θέμα από την ΠΕΔ και το Υπουργείο Εσωτερικών. Τόνισε δε πως δεν είναι δουλειά των δημάρχων να είναι αντιμέτωποι με τους υπαλλήλους, και στη συγκεκριμένη περίπτωση θίγονται εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματά τους.

Κατά βάση πολιτικό χαρακτήρισε το ζήτημα ο κ. Γιάννης Λεβέντης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζητώντας να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρεί δε πως αυτές οι πρακτικές γίνονται σε όλη την Ελλάδα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την Κεντρική Κυβέρνηση, για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Νότης Χαραλαμπίδης εξέφρασε την καταδίκη του προς κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον των Δημοτικών υπαλλήλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.