Στηριξη απο την ΑΔΕΔΥ Ροδοπης στους εργαζομενους του ΥΠΟΙΚ και της ΑΑΔΕ

Με απεργία-αποχή αντιδρούν στην αξιολόγηση και το νέο μισθολόγιο

Τη στήριξη του δηλώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ προς τους εργαζομένους των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών της Ροδόπης που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου, καλώντας τους να συνεχίσουν αποφασιστικά την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και να ακυρώσουν στην πράξη το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε.

Γιατί πρέπει να απορριφθεί το νέο μισθολόγιο

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης εξηγεί πως το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ πρέπει να απορριφθεί, γιατί:

1. Έρχεται να επιβάλει τον εκβιασμό της “αξιολόγησης” που για 2η φορά απέρριψαν οι εργαζόμενοι καθολικά φέτος, και μέσω αυτής τα ατομικά συμβόλαια που τους δένουν χειροπόδαρα στο κυνήγι ενός αυθαίρετου και “άπιαστου” στόχου, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο, με δουλειά-λάστιχο, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα. Γιατί έρχεται να λειτουργήσει ως “τυράκι” για να αποδεχτούν τη βαρβαρότητα που ζούνε στις υπηρεσίες τους ως τη νέα κανονικότητα από δω και μπρος.

2. Είναι ένα “μισθολόγιο των Προϊσταμένων”, αφού η μερίδα του λέοντος των αυξήσεων αφορά από Τμηματάρχες και πάνω. Έτσι, ενισχύεται ένα στρώμα επιτελικών στελεχών που θα είναι η “συμμαχία των προθύμων” της εκάστοτε Κυβέρνησης για την προώθηση τόσο της πολιτικής της φορολεηλασίας απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό, όσο και των ανατροπών στα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.

 3. Φέρνει την οριστική διάσπαση του κλάδου, με τους εργαζομένους στο Υπουργείο Οικονομικών να μένουν σε διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς.

4. Εγκαταλείπει τους νέους συναδέλφους που δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά στο έλεος των Περιγραμμάτων Θέσεων Ευθύνης (ΠΘΕ) που θα τοποθετηθούν, με τους περισσότερους να μην εξομοιώνονται καν, με τους δε συναδέλφους σε ΣΔΟΕ- Κτηματικές, να αφήνονται χωρίς καμιά μέριμνα στο αίσχος των 750 ευρώ.

5. Έρχεται για πρώτη φορά να συνδέσει το μισθό με τη θέση, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα σύστημα διαφορετικών αποδοχών για υπαλλήλους που έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα, υποδαυλίζοντας το “διαίρει και βασίλευε”, την ανθρωποφαγία και την άνιση μεταχείριση. Ταυτόχρονα, αυξάνει την εξουσία και τη δύναμη που αποκτούν οι Προϊστάμενοι πάνω στους υπαλλήλους, αφού μπορούν να επηρεάσουν έμμεσα τις αμοιβές τους. Ενισχύει τον πειθαναγκασμό και τη χειραγώγηση, τη δυνατότητα των προϊσταμένων να αυθαιρετούν.

«Ο αγώνας δεν σταματά»

Η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης τονίζει πως «ο αγώνας δε σταματά με την ψήφιση του μισθολογίου- και την “αξιολόγηση” που έχει ψηφιστεί εξακολουθούμε να την μπλοκάρουμε στην πράξη με την απεργία-αποχή» και καλεί σε:

  • ΣΥΝΕΧΙΣΗ της απεργίας-αποχής και από τις επόμενες “αξιολογήσεις” που έρχονται (του 2019 και του 2020) και να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ την πίεση του κλάδου ενάντια στη βαρβαρότητα που θέλουν να τους επιβάλουν.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 3 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ (σε ΑΑΔΕ και ΥΠΟΙΚ), που κινείται στον αντίποδα του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί, κατοχυρώνοντας τα δικαιώματά τους στη βάση των σύγχρονων αναγκών.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ και της ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΑΔΕ & ΥΠ.ΟΙΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.